fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Rukomet u Bosni i Hercegovini pred blokadom

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. avgusta ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom. 

Podsjećamo, Obrvan je vodio našu selekciju 2021. i 2022. godine, prije nego što je u martu 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja. 

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa.

U vrijeme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja “aferime” prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cijenu moraju platiti upravo ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH. U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i odredio cilj kojim moramo ići, ponovo problemi.

Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje sa finansijama svih sportskih segmenata našeg društva. 

Spasiti bosanskohercegovački rukomet je zadatak svih nas, posebno nadležnih institucija, svih nivoa vlasti i javnih preduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi. 

Opstanak rukometa Bosne i Hercegovine je upitan i to znači da u ovom trenutku moraju odreagovati svi nadležni od Vijeća ministara BiH, Predajedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH.

Svima nam je važan sport, svima su nam važne reprezentativne selekcije, a lokalnim zajednicama i klubovi koji igraju pod okriljem našeg saveza, zato – ovo je trenutak da svi stanu iza reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine.

The post Rukomet u Bosni i Hercegovini pred blokadom appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...