fbpx
Sport

Rui Costa o transferu Fernandeza: Tužan sam, ali neću plakati za igračem koji nije htio da ostane

Predsednik Benfice Rui Costa pričao je o odlasku Enza Fernandeza iz tog kluba. On je za rekordnih 106,8 miliona funti prešao u Chelsea, a u Lisabonu se zadržao tek pola sezone.

Njegovi fantastični nastupi na Svjetskom prvenstvu su bili dovoljan razlog da Chelsea dovede ovog mladog fudbalera i da sa njim potpiše ugovor do 2031. godine. Enzo je prilikom transfer pregovora bio riješen da napusti Lisabon i nikako nije želio da razgovara o tome.

“Enzo nije htio da ostane u Benfici. Nije nam dao nikakvu šansu. Uradio sam najbolje što sam mogao. Tužan sam, ali neću plakati za igračem koji nije htio da ostane. Kada je Chelsea došao sa ponudom nije bilo šanse da promijenimo njegovo razmišljanje“, rekao je predsjednik Benfike Rui Costa.

On je također rekao i da je izdejstvovao od Chelseaja da se prelazak odloži na ljeto, a da pri tom obeštećenje bude manje. Ipak Fernandez je bio taj koji nije htio pristati ni na ovakvu nagodbu.

Interesantno da je Argentinac za Benficu odigrao tek 17 mečeva, dao je jedan gol, ali je zato briljirao na svih sedam utakmica Gaučosa na Svjetskom prvenstvu.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima