fbpx
Sport

Roganović napustio kormilo rukometne reprezentacije Crne Gore

Rukometni savez Crne Gore je prihvatio odluku bivšeg selektora.

Zoran Roganović nije više selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, javlja Anadolija.

On je to saopštio nakon poraza Crne Gore od Slovenije (31:23) u posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu. Roganoviću je završetkom SP-a istekao ugovor s Rukometnim savezom Crne Gore.

“Nisam uspio, uvjeravao sam da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. A kod mene je riječ važnija od svega. Želim sreću reprezentaciji”, rekao je Roganović.

On je kazao da je svoju odluku saopštio igračima i rukovodstvu Saveza.

“Nije im bilo svejedno. Najdraže mi je što ostavljam ekipu u fenomenalnom stanju i to je ono najvažnije. Imamo jako dobar tim, blizu smo plasmana na naredno EP, ostavljam fenomenalne igrače i ljude i to će pomoći mom nasljedniku”, rekao je Roganović.

Iz Rukometnog saveza Crne Gore zahvalili su se Roganoviću na izuzetnom doprinosu, posvećenosti i profesionalizmu koji je pokazao od obnove nezavisnosti države, predvodeći s klupe rukometaše koji su Crnu Goru na najbolji način predstavljali na međunarodnoj sceni.

U saopštenju navode da je odluka Roganovića dostojanstven potez.

“Napravio je izuzetne rezultate u proteklom periodu, predvodio nacionalni tim na tri velika takmičenja i skoro obezbijedio učešće na četvrtom i stvorio odličnu atmosferu u timu, koja je bila osnov za veliku podršku navijača gdje god je reprezentacija igrala u protekle četiri i po godine”, navodi se u saopštenju RSCG.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci