Povežite se sa nama

Magazin

Rođeni ste između 11. i 20. datuma u mjesecu… Idol ste drugima ili je pred vama trnovit put

Objavljeno

-

Svaki datum u našem životu predodređuje našu sudbinu i usmjerava u nekom pravcu, tvrde numerolozi otkrivajući kakvo značenje nosi dan u mjesecu u kojem smo rođeni

Numerologija, majka svih nauka, zastupa stav da nijedan broj i važan dan u našem životu nije slučajan i da u sebi nosi posebno značenje.

Datum i dan rođenja, kako objašnjavaju numerolozi, sudbinski se vezuju za svakog pojedinca i nose individualna značenja u kontekstu drugih pozicija zvezda. Ipak, postoje neke zajedničke odlike za sve ljude koji su rođeni istog dana u mjesecu.

Ukoliko ste rođeni između jedanaestog i dvadesetog dana u mjesecu donosimo vam ključne predodređene puteve sudbine, koje nosi vaš broj.

Rođeni jedanaestog u mjesecu su osobe pred kojima je velika borba u životu. Mogu se naći u raznim situacijama od pukog siromaštva do bogatstva velikih razmjera. Vodi ih intuicija i imaju izraženu potrebu za porodicom i životom u zajednici. Dosta su povodljivi, a ovaj broj smatra se brojem “lucifera”.

Rođeni dvanaestog u mjesecu imaju najbolju razvijenu emociju za pravdu, trenutak kada nekom treba da pomognu. Često su nesrecni u ljubavi, ali na kraju ipak dolaze do svoje srodne duše. Sposobni su da zarade, ali treba da paze na svoje zdravlje.

Osobe rođene trinaestog u mjesecu najbolje radi, sve završavaju u predviđenom, svi se oslanjaju na njih. Preteruju u poslu. Ne čuvaju zdravlje. Svoje ideje i znanje poklanjaju, a sve to nije dobro za samu osobu. U životu stiču dosta novca. Potrebna im je podrška porodice.

Ako ste rođeni četrnaestog u mjesecu vrlo ste uspješni u svom poslu. Idoli ste drugima. Prate ih velike turbulencije kroz život. Moraju da ostvare potomstvo, tako se regenerišu. Smatraju ih „ludacima“ koji vole da izluđuju druge, ali mogu biti izvrsni doktori, stomatolozi.

Rođeni petnaestog u mjesecu su veoma zabavni, dobri prijatelji, drugari, prati ih sreća kroz život, uvijek imaju podršku jakih ljudi kad im je potrebno. Mogu nekada da pretjeraju u svom hedonizmu. Oprez sa novcem. Astma i disajni organi su im izuzetno osjetljivi.

Rođeni šesnaestog u mjesecu imaju jaku potrebu da budu voljeni i često su žrtve nesrećnih ljubavi. Materijalno dobro stoje. Nekada su egoisti koji misle samo na novac. Mnogo se očekuje od njih tokom života. Problemi sa srcem mogu biti prisutni.

Ako ste rođeni sedamnaestog u mjesecu možete imati problem sa dokumentima, papirima. Uvijek ste na tom polju blokirani. Mada, ove osobe su veoma pametne i visokoobrazovane. To im je ulaznica u svijet. Putovanje i život u dalekim državama im daje krila. Mogu imate dve jake veze ili dva braka. Zdravstveno često pate od bolnih emocija.

Rođeni osamnaestog u mjesecu su uspješni biznismeni, glumci, umjetnici. U početku života imaju težak period, ali kako stare tako im se sudbina mijenja i postaju sve jači i jači. Često idu na operacije, ali imaju jako zdravlje zbog jake psihe.

Osobe rođeni devetnaestog u mjesecu su osobe koje imaju život poput Svevišnjeg. NJihov put je trnovit. Često su ekscentrici koji dosta putuju, imaju veliko društvo, a prijatelje smatraju svojom familijom. Treba da uče lekciju otvaranja emocija prema drugima. Zdravstveno mogu imati problem ćelavosti, gubitka kose, jake nervoze i višak energije koja se ne kanališe pa odlazi u bolest.

Rođeni dvadesetog u mjesecu su djeca sudbine. Zapravo njihova sudbina ima mnogo jak uticaj i na spoljni svijet. Kao da su rođeni da druge nauče važna i velika životna pitanja. Moraju da paze na kriminal jer ih prati ta energija kroz život. Ako su mudri mogu da izbjegnu opasnosti. Sposobni da zarade i kad ne rade. Često ih drugi služe. Zdravlje osjetljivo, srce, bubrezi.

Oglašavanje

Magazin

Masaže koje zasigurno smanjuju celulit

Objavljeno

-

Od

Ručna masaža uz tehnike štipanja, masiranje šakama te cijeđenja djelotvornija je i od mašinske, a razna ulja poput onog bršljana ili badema pospješiće efekt.

Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu prehranu, povećane količine vode i vježbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita da bi bila učinkovita ne smije biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne smije ostavljati masnice i oštećenu kožu.

Nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem

Da biste to spriječili, važno je dobro nauljiti noge i stražnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit. Ulje je znatno bolji odabir od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osjetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano potiču cirkulaciju te umanjuju celulit, no nećete pogriješiti niti s običnim baby uljem koje je znatno povoljnije.

Nanesite ulje od stopala do koljena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nanesite ulje od stopala do koljena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge pokušajte masirati barem minutu.

Masaža štipanjem

Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćete ukloniti nakupine toksina.

Masaža cijeđenjem

Opustite mišiće. Uhvatite dijelove kože objema rukama kao da cijedite peškir. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

Masiranje šakama

Šakama gnječite nakupine celulita. Jačim stiskanjem razbićete masne nakupine, pa će se i metabolizam poslije bolje boriti protiv njih.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Šaka oraha za bolje zdravlje

Objavljeno

-

Od

Nedavno istraživanje pokazalo je da konzumiranje orašastih plodova može imati povoljan utjecaj na mnoge bolesti, što upućuje na snažnu poveznicu između unosa orašastih plodova i zdravlja.

Naučnici su proučavali 29 ranije objavljenih studija koje su uključivale sveukupno 819.000 sudionika. Među njima je bilo više od 12.000 slučajeva ishemijske bolesti srca, 9.000 slučajeva moždanog udara, 18.000 slučajeva kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Orasi su, bogati antioksidansima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kod istraživanih učesnika uočeno je da konzumiranje orašastih plodova smanjuje rizik od bolesti. Međutim, neki rezultati razlikuju se s obzirom na vrstu populacije (primjerice, prema spolu ili rizičnim faktorima).

Orašasti plodovi obiluju vlaknima, magnezijem i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Riječ je o hranjivim tvarima koje smanjuju nivo holesterola, a k tome i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Orasi i pekan su, na primjer, bogati antioksidansima koji se bore protiv oksidativnog stresa pa tako smanjuju i rizik od karcinoma. Najmanje 20 grama orašastih plodova dnevno može smanjiti i rizik od bolesti dišnog sistema za 50 posto te dijabetesa za 40 posto.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije