fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Reprezentacije Hrvatske i Srbije slavile pobjede u prijateljskim susretima s Portugalom i Švedskom

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Srbije upisale su pobjede u prijateljskim utakmicama s reprezentacijama Portugala, odnosno Švedske.

Učesnici predstojećeg UEFA Evropskog prvenstva koje počinje 14. juna u Njemačkoj vrše posljednje pripreme u okviru kojih igraju i prijateljske susrete.

Reprezentacija Hrvatske je sa 2:1 savladala reprezentaciju Portugala kao gost. Golove za Hrvatsku su postigli Modrić iz penala u osmoj i Budimir u 56. minuti dok je strijelac za Portugal bio Diogo Jota u 48. minuti.

Reprezentacija Srbije je savladala reprezentaciju Švedske rezultatom 3:0, također kao gost. Golove za Srbiju su postigli Milinković-Savić u 18., Mitrović u 60. i Tadić u 70. minuti.

Hrvatska se na EURO-u nalazi u grupi B sa Italijom, Albanijom i Španijom, protiv koje će i otvoriti turnir. Srbija se nalazi u grupi C sa Slovenijom, Danskom i Engleskom protiv koje igra prvi susret na prvenstvu.

The post Reprezentacije Hrvatske i Srbije slavile pobjede u prijateljskim susretima s Portugalom i Švedskom appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Biznis

„Do kraja jula bit će raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralne ceste na lokaciji...

BiH

Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine objavile su jučer novi pravilnik o zabrani pušenja u ovom entitetu koji će na snagu stupiti osam dana...

Magazin

Kanita Karić, mlada estradna umjetnica, već je postala prepoznatljivo lice na bh. muzičkoj sceni. Iza nje jemnoštvo lijepih pjesama, pregršt sjajnih nastupa, video uradaka...

Vijesti

RK Konjuh već uveliko kreće sa pripremama za novu sezonu. Nova imena naći se se u sastavu rukometnog kluba iz Živinica. Iz RK Konjuh...