fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Redovito održavanje auto klima uređaja: Ključ zdravog zraka u vašem vozilu

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se da vaša vožnja bude sigurna i udobna.  Jedna od najvažnijih stvari koju treba provjeriti je rad vašeg klima uređaja.

Nitko ne želi da mu klima uređaj prestane raditi na putu do mora. Kada ljeti uđemo u auto i uključimo klimu, može nas iznenaditi neprijatan miris koji može negativno utjecati na naše zdravlje. Kako bi se sve to izbjeglo, ključno je redovito održavanje i dezinfekcija klima uređaja.

Zašto je važno održavanje klima uređaja?

Redovitim održavanjem klima uređaja sprječava se razvoj mikroorganizama i plijesni u ventilacijskom sistemu. Oni mogu uzrokovati neugodne mirise i štetno djelovati na zdravlje, posebno kod osoba s alergijama ili drugim zdravstvenim problemima. Neugodan miris kada je klima uređaj uključen često je znak da su se bakterije i plijesan već namnožili. Samo otvaranje prozora neće riješiti problem – mikroorganizmi ostaju u sistemu i mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Što obuhvata održavanje klima uređaja? 

  • Zamjena zračnog filtra:zračni filtar sprječava ulazak nečistoća i alergena u unutrašnjost vozila.  Njegova redovita zamjena ključna je za osiguranje svježeg zraka.
  • Čišćenje ventilacijskih puteva:time se uklanja prljavština koja se nakupila.
  • Dezinfekcija sistema: upotreba odgovarajućih dezinfekcijskih sredstava osigurava da će zrak u vozilu biti svjež i čist.
  • Provjera brtvi sistema i punjenje plinom:osiguranje da je sistem pravilno zabrtvljen i napunjen plinom ključno je za optimalne performanse klima uređaja.

Znate li kada koristiti dugme za cirkulaciju zraka?

Mnogi vozači ne znaju kada i zašto je potrebno koristiti dugme za cirkulaciju zraka u vozilu. Iznad svega važno je sljedeće:

  • Nakon što se vozilo ohladi:Kada se postigne željena temperatura, koristite dugme za cirkulaciju zraka da smanjite potrošnju energije. Klima uređaj neće trebati hladiti vrući zrak izvana, što će smanjiti potrošnju goriva.
  • Kada vozite u prometnim gužvama:Koristite cirkulaciju zraka kako biste spriječili ulazak ispušnih plinova iz vozila ispred vas. Time ćete osigurati bolji kvalitet zraka u vozilu.

Posjetite ovlašteni Citroën servis

Prije odlaska na ljetni odmor posjetite ovlašteni Citroën servis i pobrinite se za redovito održavanje i dezinfekciju vašeg klima uređaja. Naši stručnjaci provjerit će sve ključne dijelove sistema, zamijeniti filtere i pobrinuti se da vaš klima uređaj radi besprijekorno. Ujedno će vam predstaviti i sve prednosti ionizacije za poboljšanje kvaliteta zraka u vašem vozilu.

Nemojte riskirati neugodna iznenađenja na putu – pobrinite se da vaš klima uređaj bude spreman za ljetne vrućine. Posjetite nas već danas i spremite se da bezbrižno uživate u ljetnom odmoru!

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...