fbpx
Vijesti

RAMBO AMADEUS OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE! Producentkinja ga javno prozvala i otkrila sve detalje stravičnog događaja

Producentkinja emisije ”Dnevnica” na Radio-televiziji Crne Gore, Lejla Kašić, javno je putem društvene mreže Instagram optužila muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno zlostavljanje.

– Juče sam na snimanju epizode “Dnevnica” doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus – tvrdi Lejla Kašić u svojoj objavi, koja dodaje da je o svemu obavijestila UNICEF, kao i da će biti obaviješteni i nadležni organi.

Navodno je do zlostavljanja u Herceg Novom gdje je ekipa snimala emisiju sa Rambom.

Lejla je dodala i da se osjećala “strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.”

– To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari – napisala je Lejla Kašić, koja je apelovala na sve žene da ne šute na zlostavljanja koja trpe.

– Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osjećale bezbijedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više? – napisala je Lejla Kašić.

Ovim povodom oglasio Vladan Otašević, autor i urednik emisije “Dnevnica”, koji je osudio ponašanje Ramba Amadeusa.

-Na kraju snimanja smo svi iz ekipe saznali šta se desilo. Neprijatno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Takvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i renomea. Razumijem kolegicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje. Posebno prema ženama. Svako treba da odgovara za svoje postupke, a javne ličnosti imaju posebnu javnu odgovornost. Rambovo ponašanje tokom snimanja i na završetku snimanja emisije, kada se i desio ovaj incident, nije bilo isto. Ne razumijem njegov postupak. Ali kao urednik i autor emisije koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu da javno kažem da to što se dogodilo osuđujem i smatram da ni jednoj ženi nešto slično ne smije da se dogodi. Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti – rekao je Vladan Otašević za Blic.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima