fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Radnici velike firme u dva bh. grada obustavili proizvodnju

Radnici traže isplatu plaće koja im je prolongirana zbog slabijeg priliva sredstava

Radnici tvornice obuće Olip u Travniku i Bugojnu zaustavili su proizvodnju, a kako se saznaje, razlog je u prolongiranju isplate plaće za oktobar.

Tvornica Olipa u Bugojnu danas je obustavila proizvodnju, a u Travniku još prošle sedmice. U Bugojnu je danas 120 radnika stupilo u štrajk kojim iskazuju nezadovoljstvo zbog odnosa firme prema njima.

Radnici traže isplatu plaće koja im je prolongirana zbog slabijeg priliva sredstava, a osim toga rade u veoma teškim uvjetima.

Prema pisanju Bugojno-danas radnici ističu da je ovo iživljavanje nad njima i da im je ugašeno grijanje, a nekim radnicima i svjetlo kako bi samovoljno otišli, ali to ne žele dok im se ne isplati plaća.

Radnici u Travniku dobili su obavijest da će oktobarska plata koja je trebala biti isplaćena 15. novembra biti isplaćena ove sedmice zbog priliva sredstava.

Za sada nije poznato šta će biti sa radnicima Olipa, ali ovo nije prvi put da štrajkaju i traže poštivanje prava radnika, prenosi Centralna.ba.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

Biznis

Fortenova grupa, najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica, Sarajevski...