fbpx
Vijesti

Putovanje kroz znamenitosti i okuse: BiH zauzima centralno mjesto na sajmu ITB Berlin

Delegacija Bosne i Hercegovine na sajmu ITB Berlin bila je domaćin velikog događaja koji je promovirao našu državu. Događaju je prisustvovalo preko 100 predstavnika međunarodnih medija i svjetskih turoperatora. Domaćini događaja bili su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i vodeće turističke organizacije u BiH – Visit Sarajevo, Turistička organizacija RS-a (u saradnji s Fortuna Travel) i Turistički klaster Hercegovine.

Događaj “Bosna i Hercegovina: Putovanje kroz znamenitosti i okuse”, koji je održan u izložbenom bh. paviljonu, doprinio je daljnjoj izgradnji međunarodno priznatog brenda BiH kao atraktivne cjelogodišnje destinacije, koja nudi upečatljiva iskustva svjetske klase, saopćeno je iz USAID-a.

Predstavljena je i nova web stranica Vinske ceste Hercegovine (http://hwr.ba), revitalizirana uz podršku Vlade SAD-a, te odabrana domaća vina vinarija Škegro i Carska vina Grgo Vasilj, sir Puđa Livno, kao i domaća hrana.

– Događaj je dio misije Vlade SAD-a da promovira zemlju na međunarodnom tržištu. Veoma smo zadovoljni odzivom. Zajednička promocija svega što BiH ima da ponudi pomoći će da se zemlja postavi na putanju održivog rasta, kazao je šef Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH Karl Wurster.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima