fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Put mladog Abdulaha Ajdinovića iz Capardi – NEON Televizija

Abdulah Ajdinović iz Capardi je zahvaljujući predanosti, učenju i entuzijazmu veoma brzo napredovao u svom poslu, te postao važan član CNC Team-a. Abdulah je završio srednju ekonomsku školu, a životni put, ali njegova radoznalost i hrabrost odveli su ga u svijet mašinstva, sa kojim se prije tri godine prvi put susreće.

Da je to bila najbolja njegova odluka povrdio je, te je strah i sve ostale nedoumice, koje su u tom trenutku se pojavile, veoma brzo prebrodio.

“Na tada otvorenom konkursu se tražio CNC Operater, gdje sam i dobio posao, i ako sam bio u nedoumici i skeptičan zbog toga da se za traženo mjesto ne traži radno iskustvo, jer se sa obradom metala susrećem po prvi put u svome životu, odlučio sam se ”probati” nešto novo. Svoju prvu CNC mašinu sam ugledao u radionici Team CNC, i tada mi je to sve izgledalo jako komplikovano i teško za svariti, ali sam ubrzo i shvatio da potrebe za ”strah” nema, jer sam na svako zašto jako brzo odgovore nalazio od strane stručnog tima firme, nakon što sam i sam pokazao interesovanje za napredovanjem, tj. ”otkrio” svoj novi potencijal kroz rad sa zaista odličnim kolegama, prošao sam i par obuka za upravljanje CNC mašinama, ali i obuke kod samog programiranja, čitanja crteža, itd.”, kazao je Abdulah za portal ntv.ba.

Sve što ga zanimalo imao je na dohvat ruke, ali je bilo potrebno i ličnog zalaganja, gdje je kroz raznorazne literature, forume online, web stranice i slično, trudio se što više naučiti o poslu koji radi.

“Vremenski mislim da sam jako brzo shvatio suštinu CNC djelatnosti, ali još mnogo imam za naučiti i trudim se svakim danom saznati još ponešto o tome, a mislim da je Team CNC tim koji nudi mogućnost napredovanja kroz posao, što su i pokazali svakim danom kroz skoro evo gotovo 3 godine zajedničke suradnje. Mjesto za usavršiti se svakako! Pored svega toga vezanog za sam posao, pohvalio bi transparentnost koju pokazuju svakim danom kroz posao, Team CNC je firma koja bi u budućnosti trebala važiti za jedne od jačih djelatnika na našim prostorima sudeći po svemu do sada viđenom.

Abdulah se pokazao kao primjer dobrog i vrijednog radnika, ali i mladića koji je odmah nakon završetka srednje školu zaposio se, kako bi olakšao porodici.

“Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, počinjem raditi u lokalnom marketu, gdje sam radio skoro 6 godina, da bi se nakon toga okušao i na poziciji vozača gdje sam se zadržao približno dvije godine, da bi na nagovor ličnog prijatelja, prijavio se na tek raspisani konkurs firme ”Team CNC Kalesija”. Počeo sam na poziciji CNC operatera, ali sam jako brzo napredovao .”

Sada aktivno radi na organizaciji i pripremi CNC mašina za serijske izrade komada tj. ”regliranje” i uživa u svakom novom izazovu koji mu se pruži i kako ističe trudi se napredovati u svakom ostalom segmentu.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...