fbpx
Sport

Pudar uz tri medalje kući nosi i pehar: On mi je najvrijedniji

Lana Pudar je na fenomenalan način predstavila sebe i Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Mlada 17-godišnja Mostarka osvojila je tri medalje. Zlatna je bila u disciplinama 100 i 200 metara delfin, dok je u utrci na 50 metara delfin osvojila srebro.

Također, dobila je trofej za najbolju takmičarku na SP za juniore.

“Veliki pozdrav bh. javnosti. Iza mene je Svjetsko juniorsko prvenstvo i mogu reći da sam vrlo zadovoljna postignutim rezultatima. Dvije zlatne i jedna srebrena medalje, rekord šampionata i mogu reći za mene najvrijedniji osvojeni pehar, a to je pehar za najbolju takmičarku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu”, rekla je Lana i nastavila:

“Zaista, ova sezona je bila vrlo duga i naporna, bilo je trenutaka gdje su ritmi treninga, takmičenja i odlazaka od kuće postali vrlo iscrpljujući. Sada, kada sve stavimo sve na stranu i vidimo šta je sve postignuto u ovoj sezoni, mogu reći da je vrijedilo i da smo i ja i moj tim vrlo ponosni i zadovoljni svime. To sve ne bi bilo moguće bez velike podrške sponzora i institucija i naravno, bez moje porodice koja je uvijek za mene, kao i moj tim. Veliko hvala i svim ljudima iz BiH i dijaspore na podršci, mnogo mi znači i moram reći da mi je veoma drago bilo vidjeti zastavu BiH na tribinama. Ova medalja i ovi uspjesi su uspjesi svih nas. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako.”

The post Pudar uz tri medalje kući nosi i pehar: On mi je najvrijedniji appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima