Povežite se

Crna hronika

PU Živinice – Pronađena opojna droga

Objavljeno

na

Dana, 5.1.2021.godine policijski službenici OKP PU Živinice su u Živinicama, izvršili pretres bez naredbe tri lica: M.L., rođen 1992.godine iz Sarajeva, S.A., rođen 1995.godine iz Banovića i S.I., rođena 1992.godine iz Sarajeva, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje. O navedenom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Živinice.

Po nalogu kantonalnog tužioca, M.L. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, dok će protiv druga dva lica u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja narkotičkih sredstava biti podneseni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. istog Zakona.

 

Advertisement

Crna hronika

Velika Kladuša: U pucnjavi u restoranu ubijen 28-godišnji muškarac

Objavljeno

na

Od

Pucnjava se dogodila u restoranu u ulici Ibrahima Mržljaka.

“Muškarac u dobi od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtnosne povrede, nakon čega je uhapšen. Oba muškarca su iz Velike Kladuše”, kazao nam je Šiljdedić.

Policijski uviđaj koji je počeo sinoć bit će nastavljen danas, a muškarac koji je izvršio ubistvo će tokom dana biti predat Tužilaštvu USK.

Informacije o motivima ubistva bit će poznate nakon istrage.

Nastavite čitati

Crna hronika

MRZI SVE ŠTO IMA VEZE S ISLAMOM: Suspendovan policajac koji je vršio malu nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Objavljeno

na

Od

Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta.

Javnost u Sandžaku uznemirila je vijest da je službenik Policijske uprave Novi Pazar Zoran Milošević izvršio čin skrnavljenja Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije.

Čelnici Policijske uprave u Novom Pazaru ozbiljno su shvatili zahtjev Mešihata Islamske zajednice Novi Pazar da se počinilac ovog gnusnog djela hitno suspenduje i adekvatno kazni.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić kazao je da ga je načelnik Policijske uprave u Novom Pazar Nermin Ljajić telefonskim putem službeno obavijestio da je protiv policajca Zorana Miloševića pokrenut disciplinski postupak te da je Milošević suspendovan zbog skrnavljenja Sinan-begove džamije, piše “Sandžakpress”.

Iz Mešihata kazali da ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru, te da se suspenzijom Miloševića potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku.

Nastavite čitati

Najčitanije