fbpx
BiH

Prvi potez ministra Hurtića: 4.000 paketa za socijalno ugrožene porodice u RS-u

U Republici Srpskoj povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika sutra počinje distribucija paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 4.000 socijalno ugroženih porodica, najavio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Sevlid Hurtić.

Hurtić je rekao novinarima u Banjaluci da ovi paketi sadrže vreću brašna od 25 kilograma, dvije litre ulja, po dva kilograma šećera i soli, te 10 konzervi.

On je naveo da će brašno biti distribuirano na dvije lokacije koje odredi Crveni krst Republike Srpske.

Hurtić je rekao da resorno ministarstvo treba da se usaglasi sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u vezi sa potrebnim sredstvima za pomoć u radu javnih kuhinja u Republici Srpskoj.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske ove godine u interventnim nabavkama obezbijedila 16 miliona KM, te da je za 15 registrovanih javnih kuhilja u Srpskoj obezbijeđeno brašno i 3.500 paketa.

“Godišnja potreba za brašnom u javnim kuhinjama u Republici Srpskoj obezbijeđena je uz pomoć Vlade Republike Srpske”, rekao je Hurtić.

Vlada Republike Srpske je, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, obezbijedila 500 tona pšeničnog brašna i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 4.000 socijalno ugroženih porodica širom RS-a.

Brašno će biti donirano Crvenom krstu Republike Srpske, a putem njihove mreže distribuirano socijalno ugroženim porodicama.

Oznake: BiH

Vezani članci

Vijesti