fbpx
BiH

Prosvjetni radnici prikupili pomoć za narod Turske i Sirije stradao u zemljotresu

Upravni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine realizovao je akciju dobrovoljnog prikupljanja finansijske pomoći pod nazivom “Prosvjetni radnici solidarno u akciji prikupljanja pomoći narodima Turske i Sirije stradalim u zemljotresu”.

Iz tog sindikata podsjećaju da je u katastrofalnim zemljotresima koji su 6. i 7. februara ove godine pogodili Tursku i Siriju te nizu naknadnih potresa, desetine hiljada ljudi izgubilo živote, a još veći broj je povrijeđenih ili koji se vode kao nestali, uz ogromne materijalne štete i nedostatak elementarnih uslova za život.

Kod UniCredit Banke DD je otvoren transakcijski račun za posebne namjene, ograničenog trajanja, putem kojeg su realizovane sve uplate tokom Akcije prikupljanja i uplate finansijske pomoći u svim sindikalnim podružnicama Sindikata. 

Akcija je vođena transparenatno sa svakodnevnim izvještavanjima o toku realizacije putem zvaničnih web stranica kantonalnih odbora SSOOIO FBiH.

U skladu s Odlukom Upravnog odbora SSOOIO FBiH akcija je trajala od 13. do 28. februara, ali je zbog velikog interesovanja i naknadnih uplata produžena do 14. marta. 

Cjelokupan iznos prikupljenih sredstava je 15. marta putem naloga za plaćanje u inozemstvo kod UniCredit Banke DD u valuti EUR-a uplaćen na transakcijski račun Sindikata obrazovanja Turske – Egitim Bir Sen, koji će pomoć proslijediti stradalim u zemljotresu, saopćeno je iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor KS. 

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima