fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Biznis

Prosječna plata u novembru 2021. godine u FBiH 1.022 KM

Prosječna isplaćena neto plata u novembru 2021. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.022 KM i nominalno je viša za 2,3 posto, a realno za 1,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su federalnog Zavoda za statistiku.

U odnosu na novembar 2020. godine nominalno je viša za 5,8 posto, a realno za 0,4 posto.

Prosječna isplaćena bruto plata za novembar 2021. godine u FBiH iznosila je 1.583 KM i nominalno je viša za 2,4 posto, a realno za 1,2 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na novembar 2020. godine nominalno je viša za 6,3 posto, a realno za 0,9 posto.

U novembru 2021. godine ukupan broj zaposlenih u FBiH bio je 534.119, što je u odnosu na prethodni mjesec povećanje za 0,6 posto, a i broj zaposlenih žena veći je za 0,9 posto, prenosi Srna.

Broj zaposlenih u pravnim licima u odnosu na prethodni mjesec povećao se za 0,5 posto, a broj zaposlenih žena za 0,8 posto.

U zanatskim i srodnim djelatnostima broj zaposlenih u odnosu na prethodni mjesec povećan je za 1,3 posto, a broj zaposlenih žena za 1,7 posto.

Broj nezaposlenih u novembru prošle godine u odnosu na prethodni mjesec smanje je za jedan posto, a broj nezaposlenih žena za 0,8 posto.

Izvor

Možda vam se sviđa

BiH

U posljednjih nekoliko mjeseci cijene osnovnih životnih namirnica u BiH “divljaju”. Brojni ekonomski analitičari to usko vežu uz rat koji bjesni u Ukrajini, odnosno agresiju...

BiH

BH. heroina nana Fata Orlović ovih dana se priprema da obavi petu islamsku dužnost – hadž, a sa njom bi trebala ići kćerka Zlatka...

Zanimljivosti

Pevačica Marija Šerifović ne govori u javnosti o svom privatnom životu kao nekada, pa nikad tačno ne možemo znali da li je u ljubavi...

Zanimljivosti

Saša Vidić je čovek bez dlake na jeziku. On uvijek kaže šta misli, a kad mu se neko ne sviđa, ne bira riječi. Modni...