fbpx
Vijesti

Pronađena oteta djevojčica: Nestala tokom susreta s majkom

Djevojčica koja je oteta iz trgovačkog centra u američkoj saveznoj državi Washington 2018. godine, pronađena je živa i zdrava u Meksiku, objavio je FBI.

Aranza Maria Ochoa Lopez je imala četiri godine kad je posljednji put viđena tokom nadziranog susreta sa svojom biološkom majkom u trgovačkom centru u gradu Vancouveru, piše Independent.

Njena je majka uhapšena 2019. u Puebli u Meksiku, ali djevojčica nije pronađena sve do februara ove godine. Dužnosnici su potvrdili kako je djevojčica, koja sada ima osam godina, pronađena u Michoacánu u Meksiku i vraćena u SAD.

– Više od četiri godine, FBI i naši partneri nisu odustali od Aranze, rekao je Richard A Collodi, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Seattleu.

– Naša briga sada će biti pružanje podrške Aranzi dok ona bude započinjala svoju reintegraciju u SAD-u, dodao je.

Esmeralda Lopez-Lopez, majka nestale djevojčice, u januaru 2021. godine na Višem sudu okruga Clark priznala je krivnju za otmicu i pljačku drugog stepena te miješanje u starateljstvo prvog stepena.

Osuđena je na kaznu od 20 mjeseci zatvora, prenosi The Columbian. Djevojčica je bilo pod starateljstvom države nakon što je 2017. smještena u udomiteljsku porodicu nakon pritužbi da ju je majka zlostavljala. Majci je omogućeno da viđa kćerku dvaput sedmično. Tokom jednog susreta ona je zatražila da odvede kćerku na toalet, a zapravo ju je odvela do automobila koji je vozio saučesnik.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima