fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Biznis

Pripreme za organizaciju 49. sajma ‘Dani šljive’ u Gradačcu u završnoj fazi – Biznis.ba

Pripreme za organizaciju 49. međunarodnog sajma “Dani šljive” u Gradačcu, jedne od najznačajnijih manifestacija u Tuzlanskom kantonu, uspješno se privode kraju, a organizator do 15. augusta prima prijave za potencijalne izlagače.

– Trenutno imamo oko 300 prijava, ali sigurno je da će taj broj rasti. I danas smo imali nekoliko prijava. Pored izlagača iz BiH dolaze nam izlagači iz Srbije, Hrvatske, Turske i Crne Gore – kaže za Fenu Ensar Mešanović, direktor Turističke zajednice Gradačca, organizatora sajma.

Sajam “Dani šljive” počinje 24. augusta i trajat će do 27. augusta, a otvaranje je planirano na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu.

– Želimo da ovogodišnja sajamska priča bude odličan uvod za sljedeću godinu kada ćemo 50. put organizovati Sajam šljive. Pripreme idu po planu, a ne treba zaboraviti i druge sajamske aktivnosti poput naučnih skupova, kulturno-zabavnog programa, Plave večeri, gastro manifestacije na jezeru Hazna. Gradačac će učiniti sve da bude dobar domaćin i da se gosti osjećaju ugodno u našem gradu – kaže Mešanović.

Cilj sajma je, pored predstavljanja poljoprivrednih i prehrambenih artikala, promocija i bolje povezivanje poduzetništva TK i BiH, pa i privrednih subjekata u regionu te jačanje turizma i turističke ponude.

Sajam će se održavati u dvorani Skenderija u Gradačcu, a ulaznice za posjetioce koštat će simboličnih 2 KM.

“Dani šljive” u Gradačcu je manifestacija koja je pokrenuta još 1969. godine i godinama je postala jedna od najvažnijih manifestacija na području TK.

(fena)

Izvor

Možda vam se sviđa

Vijesti

Nedim Sladić, bh. meteorolog, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio informaciju o pljuskovima sa grmljavinom koji se očekuju večeras u...

Vijesti

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom  „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ napravila pomamu, odlučila se na objavu novog...

Biznis

Vjeruje se da će niskotarifni prevoznik Wizz Air obustaviti šest ruta iz svoje baze u Sarajevu tokom narednih mjeseci. Kompanija je prije više od...

Vijesti

U Velikoj sali Doma kulture Kakanj održana je jučer Akademija povodom 32. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj, a prisutnima se tim...