fbpx
Crna hronika

Prijedlog pritvora za osumnjičenog za organizovani kriminal Mirka Vukmirović (1987.)  

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vukmirović Mirka, zvanog „Sarajlija“ (ranije Pejušić Vladana), rođenog 1987. godine u Sarajevu, državljanina BiH i R Srbije, koji se nalazi pod istragom tužilaštva zbog krivičnog djela organizovanog kriminala, kao i planiranja i izvršenja krivičnih dijela teških ubistava počinjenih na teritoriji oba entiteta Bosne i Hercegovine, kao i na području R Srbije.

Osumnjičeni se duže vrijeme nalazio u bjekstvu i bio je nedostupan organima krivičnog gonjenja BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH. 

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, koje su povezane sa nizom krivičnih djela. 

Mjera pritvora, prema osumnjičenom, predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka a), b) i c) ZKP BiH, a pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Na ročištu koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Otisak.ba

Objava Prijedlog pritvora za osumnjičenog za organizovani kriminal Mirka Vukmirović (1987.)   pojavila se prvi puta na Otisak.ba.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima