fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Prevare za izdavanje smještaja na moru i ove godine: Dalmatinka otkrila kako neko iznajmljuje njen apartman na Facebooku

Iznajmljivačica iz Imotskog već tri godine iznajmljuje svoj apartman posredstvom Bookinga i Airbnba, no ostala je iznenađena kada je čula da se njen apartman nalazi i na Facebooku.

Nikada ga, kaže, nije oglasila bilo gdje drugdje, a kamoli na Facebooku upravo zbog sigurnosti u poslovanju. Zato je isprva bila zatečena pozivom gospođe koja je pronašla “njen” oglas na popularnoj društvenoj mreži, piše Slobodna Dalmacija.
“Otkrili smo kako neko s Facebook profila Geb Westerwinter koristi fotografije, ne samo mog apartmana nego i različitih apartmana iz cijele Dalmacije, pa čak i Crne Gore, i prodaje smještaj. Kad se klijenti obrate osobi koja stoji iza tog profila, ona odmah zatraži 40 posto akontacije od cijene koju je izmislila”, rekla je.
“Pregledavajući ponudu apartmana s tog profila, vidjela sam da se nude po dosta povoljnim cijenama što bi, valjda, trebao biti bolji mamac za klijente. Tako, naprimjer, apartman u Dubrovniku nudi za 70 eura… I moj je nuđen za 55 eura za noć, što je dosta niža cijena od one koju sam oglasila na Bookingu”, priča iznajmljivačica.

Kako je željela raskrinkati lažnog iznajmljivača, najprije se za pomoć obratila policiji, ali joj je u postaji rečeno kako na osnovu lažnog oglasa ne mogu reagirati. Bez krivičnog djela, konkretne prevare, rekli su joj – nije moguće pokrenuti bilo kakvo postupanje.
“Kako mi je gospođa dala informacije o Facebook profilu, koji oglašava moj apartman, odlučila sam kontaktirati osobu koja iza njega stoji. Tražila sam od nje apartman u Imotskom i dobila fotografije vlastitog, podatke o uplati, IBAN broj računa i ime neke osobe za koju nisam sigurna da je vlasnik tog računa”, otkrila je.
U banci kojoj spomenuti račun nisu mogli mi provjeriti ko je vlasnik računa, a u policiji su mi rekli da to ne mogu ni oni. Kao jedina opcija ostali su joj mediji.
Malo je istraživala, te uočila kako je Facebook profil Geb Westerwinter dosta aktivan u iseljeničkim grupama u Njemačkoj.
“Tamo, zapravo, mahom traži žrtve. Nudi smještaj na obali u Hrvatskoj – Istru, Dalmaciju, otoke, ali i Crnu Goru. Samo morske lokacije… Profil je aktivan niti dva mjeseca, štur, s profilnom fotografijom psa dalmatinca. U predstavljanju osoba navodi kao životnu adresu Zadar, a dolazi iz njemačkog mjesta Ludwigswinkela”, kaže za Slobodnu Dalmaciju.

U kopiranju sadržaja oglasa u kojemu se samo mijenjaju imena mjesta i gradova, simptomatično, uvijek se ponavlja isti niz “…s dvije spavaće sobe dnevnim boravkom, opremljenom i opremljenom kuhinjom i kupaonicom…”. Već to jasno ukazuje kako je riječ o prevarantu-diletantu, prenosi Depo.ba.

 

 

(VaseVijesti)

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...