Povežite se sa nama

Zabava

Prestala nositi gaćice i oduševila se: Ovo su promjene koje se događaju

Objavljeno

-

Novinarka Kerolin Steber (Carolyn) odlučila je provesti eksperiment i provjeriti šta će se dogoditi ako neko vrijeme ne bude nosila gaćice. Svoje iskustvo opisala je za časopis “Bustle”.

1. Prozračnije je

Donje rublje, posebno ako je proizvedeno od sintetičkog materijala, sprečava strujanje zraka oko genitalija pa nije loše pustiti vaginu da diše s vremena na vrijeme.

2. Ne zadržavaju se bakterije 

Ako volite nositi tange, bilo bi dobro da ipak malo razmislite o tome, jer one omogućavaju lak prijenos bakterija iz analnog u vaginalno područje, upozorava stručnjakinja za seksualno zdravlje Sindi Baršop (Cindy Barshop). Brine li vas da će se drugačije gaćice nazirati ispod odjeće, radije, onda, nemojte uopće nositi gaćice.

3. Infekcije brže prolaze

Ako vas muče gljivične infekcije, lakše ćete ih se riješiti ako se odreknete gaćica.

– Tako dopuštate intimnom području da diše, a to je važno, jer se ne nakuplja vlaga koja uzrokuje gljivične infekcije i iritaciju kože – savjetuje Bišop.

4. Nema trenja tokom vježbanja

Vlaga se u donjem rublju skuplja i tokom redovnih dnevnih aktivnosti, a za vrijeme vježbanja skuplja se još više. Ako trenirate bez gaćica, manje je trenja između kože i tkanine pa tako možete izbjeći iritaciju kože i osip. Za sve one koji će se ipak osjećati bolje ako između najintimnijih dijelova i odjeće za vježbanje postoji pregrada, Steber napominje da je bitno da se preodjenu odmah nakon treninga.

5. Odmor od hemikalija

Ne razmišljamo često o tome, ali hemikalije iz sredstva za pranje rublja ostaju na tkanini i mogu izazvati iritaciju kože. No, gaćice, istovremeno, štite genitalije od druge odjeće koja može biti gruba za osjetljivu kožu ili sadrži hemikalije koje će vas iritirati.

6. Bolji seksualni život

Odbacite li gaćice, mogli biste se zbog toga osjećati zločesto i seksepilnije, a to će svakako pridonijeti vašem seksualnom životu. No, to će funkcionirati samo ako se zaista tako osjećate. Radite li to samo da udovoljite partnerovim željama, vjerovatno će vam samo biti neugodno.

7. Osjećat ćete se ugodnije 

Donje rublje često se zna zgužvati i zavući u nezgodna mjesta, navodi Steber. Ako se to i vama događa, osjećat ćete se mnogo ugodnije ako ga odbacite, zaključila je.

Oglašavanje

Zabava

Ženu sa najdužim nogama na svijetu: Sva vrata su preniska za mene i uvijek udarim glavom u okvir

Objavljeno

-

Od

Djevojka koja je visoka 210 centimetara, kaže da je ponosna na tu činjenicu, ali da teže pronalazi odjeću i obuću.

Rentsenkorlo Bud (29) ponosna je vlasnica drugih najdužih nogu na svijetu. Od kukova do peta 130 centimetara, prenosi ladbible.com.

Rentsenkorlo, koja je inače iz Mongolije a sada živi u SAD-u, potiče iz porodice u kojoj su svi visoki.

Otac takođe ima 210 centimetara, a mama 185. Iako su je zbog visine vršnjaci maltretirali, ponosna je na svoju posebnost i smatra da su visoke djevojke prelijepe.

“Kad sam bila mlađa, osjećala sam se loše zbog svoje visine. Zbog drugih sam se osjećala neprijatno, ali sad me to čini posebnom, zato se i osjećam dobro. U zadnjih 15 godina prihvatila sam svoju visinu, a počele su da mi se sviđajui i moje duge noge”, kaže Rentsenkorlo.

Sada je postala model, a uglavnom radi za kompanije koje proizvode odjeću za visoke djevojke. Međutim, njena visina stvara joj mnoge probleme.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Hit objava Dalmatinskog umirovljenika: Jedan detalj svima zapeo za oko

Objavljeno

-

Od

Oglas jednog umirovljenika koji je osvanuo na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, nasmijao je brojne pratitelje stranice Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

“Sportski tip pensioner traži prijateljicu za plažu i slobodno vrijeme. Doba starosti od 55-70 godina. Rado čekam vaš posiv”, napisao je simpatični umirovljenik te usput ostavio broj mobitela.

Naravno, to je izazvalo salvu komentara. Prilažemo objavu:

Ljudi se snalaze…

Posted by Dnevna doza prosječnog Dalmatinca on Utorak, 23. juni 2020.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije