Povežite se

Vijesti

Preminuo Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica

Objavljeno

na

Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica preminuo je večeras u Tuzli od posljedica srčanog udara, u 55. godini. Ovu vijest potvrdio je Ćamil Duraković, njegov kolega iz skupštinskih klupa i koalicije “Moja adresa: Srebrenica”.

“Bez riječi sam. Na bolji svijet otišao je moj ahbab Zulfo. Jedan od rijetkih na koje sam mogao računati i osloniti se, u svakom smislu. Srebrenicu je nosio u srcu. Prijatelju, čitam naše zadnje poruke i ne vjerujem da te više nema. Da ti Bog dragi da sve blagodati onoga svijeta. Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo”, naveo je Duraković na Facebooku.

Salihović je bio predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”. Ove godine bio je i predsjednik Pododbora za “Marš mira 2021”.

Nakon što je preživio genocid, život je posvetio Srebrenici te je bio jedan od najprepoznatljivijih aktivista u borbi za opstanku Bošnjaka u ovoj općini.

Kako nam je kazao Duraković, vrijeme i mjesto dženaze Salihoviću u ovome momentu nije poznato i bit će objavljeno naknadno.

 

Klix

Oglašavanje

Vijesti

Otkazan javni doček Nove godine u Sarajevu

Objavljeno

na

By

Gradsko vijeće Sarajeva je izglasalo otkazivanje dočeka Nove godine u ovom gradu zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije.

Ova odluka je donesena većinski, sa 20 glasova “za”, jedan vijećnik je bio protiv, a četiri suzdržana.

Još uvijek nije odlučeno na šta će biti potrošeno 50.000 KM koje su planirane za organizaciju dočeka. Ova odluka bi trebalo da bude donesena na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako je dogovoreno na sjednici, Grad će u saradnji s turističkom zajednicom Kantona Sarajevo učestvovati u kreiranju događaja koji će oživjeti novogodišnji duh. Inače, Grad je zajedno s općinama i Turističkom zajednicom KS planirao za doček Nove godine izdvojiti ukupno 300.000 KM.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su za Klix.ba kazali da su oni dali svoje jasne smjernice za organizovanje ovakvog događaja u vrijeme epidemije, ali da nisu davali nikakve preporuke o neodržavanju praznika.

Slične smjernice dali su i za organizovanje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu.

 

Klix

Nastavite sa čitanjem

Vijesti

Postignut sporazum između Vlade FBiH i Sindikata rudara

Objavljeno

na

By

Vlada Federacije BiH postigla je sporazum sa Sindikatom radnika rudnika u FBiH. Od ukupno 13 zahtjeva ispunjeno je 11.

Između ostalog, prihvaćena je smjena direktora rudnika Kreka Huseina Trunića i uvažen zahtjev koji se tiče isplate dnevnica za vrijeme trajanja protesta.

Postignut je dogovor da će i dalje na čelu Elektroprivrede BiH biti Admir Andelija.

Trenutno se u zgradi Vlade Federacije BiH očekuje pres-konferencija na kojoj će se nakon potpisivanja sporazuma javnosti obratiti federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džidić, predsjednik Sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić i direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija.

RTVTK

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije