fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Premijer Pivić i ministar Šibonjić: Vraćamo ZEPS kao jedan od simbola Zenice i Zeničko-dobojskog kantona

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet godina pauze, održati od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju u Zenici, javlja Anadolu.

Sanel Ibrić, menadžer sajma i Samra Gluhić, menadžerica marketinga i prodaje i uposlenica firme Tapas d.o.o. Zenica, koja je vlasnik licence sajma, informisali su domaćine o pripremama za sajam te se zahvalili za podršku Vladi ZDK-a i Ministarstvu za privredu, kao i Gradu Zenica i institucijama na višim nivoima.

“Raduje nas da smo osjetili jedinstvo i možemo slobodno kazati da je ZEPS integrativni faktor koji spaja. Želimo unaprijediti uočene nedostatke kako bi ovaj sajam na svoj 30-godišnji jubilej bio najbolji do sada”, rekao je Ibrić.

Tri mjeseca prije sajma, organizatorima je najavljen dolazak oko 200 izlagača, a taj broj će zasigurno rasti, što je svakako dobar indikator da će se ZEPS vratiti u najboljem svjetlu. Planiran je bogat program pratećih sadržaja, kao što su paneli, promocije, poslovni susreti, a u posebnom fokusu, kako je istakla Gluhić, bit će mladi ljudi koji su se odvažili da pokrenu biznis.

Premijer Nezir Pivić je izrazio zadovoljstvo što je Vlada koju predvodi imala ključnu ulogu u oživljavanju sajma ZEPS, kao jednog od simbola Zenice i ZDK-a.

“Smatramo to izuzetno važnim iz razloga što je ZDK kičma privrednog razvoja Federacije BiH i BiH, a također je važno jer Zenica kao grad zaslužuje jedan ovakav događaj koji je u prošlosti bio od izuzetne važnosti, ne samo za Zenicu nego i za BiH”, rekao je Pivić.

Zemlja partner sajma je Republika Turkiye, a nosilac aktivnosti je Istanbulska privredna komora s kojom su razgovori u tom pravcu vođeni prilikom nedavne posjete delegacije Vlade na čelu s premijerom Pivićem i ministrom Samirom Šibonjićem.

“Raduje nas što će ove godine Turska doći na ZEPS s velikim brojem firmi i što će naše kompanije iz ZDK-a imati priliku da se predstave, kako turskim firmama, tako i firmama koje dolaze iz regiona”, rekao je Šibonjić.

Ministarstvo za privredu i finansijski će podržati nastup domaćih kompanija na sajmu ZEPS, a uskoro će raspisati drugi javni poziv za dodjelu sredstava u okviru programa podrške za učešće na sajmovima, objavila je Press služba ZDK.

 

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...