fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku otputovali na Mediteranske igre u Grčkoj

Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku učestvuju na Mediteranskim igrama koje se ove godine održavaju od 9. do 17. septembra u Grčkoj, u gradu Heraklion koji se nalazi na otoku Kreti.

Ekipu Bosne i Hercegovine na Mediteranskim igrama predstavljat će Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić i Adnan Manko.

Ovo će ujedno biti i prvi put da se na Mediteranskim igrama održava takmičenje u sjedećoj odbojci na pijesku, a samim tim i prvi nastup za ekipu BiH koja će svoje susrete igrati 14., 15. i 16. septembra.

Pored prestavnika BiH, u sjedećoj odbojci na pijesku nastupaju još i ekipe Italije, Slovenije, Hrvatske, Libije, te ekipa domaćina Grčka.

Na Mediteranskim igrama učestvovat će 26 zemalja sa tri kontinenta, a na sportskom programu je 14 sportova, sa više od 1.100 učesnika uključujući oficijalna lica i sudije.

(FENA)

The post Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku otputovali na Mediteranske igre u Grčkoj appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Sport

Fudbalski klub Sarajevo putem društvenih mreža predstavio je novu domaću garnituru dresova njemačkog proizovđača Adidas u kojoj će nastupati igrači kluba sa Koševa u...