fbpx
Sport

Poznata imena svih četvrtfinalista Lige prvaka, znate li iz koje ih je zemlje najviše?

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Napoli i Real Madrid su večeras eliminisali Eintracht odnosno Liverpool u osmini Lige prvaka i priključili se šestorci klubova koja je ranije obezbijedila plasman među osam najboljih ekipa na kontinentu.

Zanimljivo je da Italija ima tri od osam učesnika četvrtfinala Lige prvaka, iako u posljednje dvije sezone prije ove nije imala nijedan klub među osam najboljih u Evropi. Posljednji put je Italija imala dva predstavnika u ovoj fazi takmičenja još u sezoni 2017/2018, a tri predstavnika među osam najboljih čeka još od sezone 2005/2006. Ove sezone Italiju će u četvrtfinalu Lige prvaka predstavljati Inter, Napoli i Milan.

Engleska će imati dva predstavnika u četvrtfinalu, što je možda i malo ispod očekivanja, a iz takmičenja su eliminisani Tottenham i Liverpool, dok su dalje otišli Manchester City i Chelsea.

Španiju će predstavljati samo Real Madrid, koji je bio jedini predstavnik i u osmini finala, zato što su Barcelona, Sevilla i Atletico Madrid eliminisani još u grupnoj fazi.

I Njemačka će imati samo jednog predstavnika, a to je Bayern, koji je uspješno prošao težak tekst protiv PSG-a. Inače, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt i RB Leipzig su svi eliminisani u osmini finala nakon što su prošli grupnu fazu.

Osmi klub u četvrtfinalu je Benfica, koja je napravila korak više od rivala iz lige Porta, kojeg je sinoć zaustavio Inter. Benfica je posljednji put bila u četvrtfinalu još u sezoni 2011/2012, kada je zaustavljena od kasnijeg prvaka Evrope Chelseaja.

Oznake:

Možda vas zanima