fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

Poziv za “Kalesijske šampione znanja 2024” – NEON Televizija

Završena je i ova školska godina. I ove godine će se održati manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“, na kojoj će se nagraditi najbolji kalesijski učenici. Pripreme za dodjelu priznanja „Kalesijski šampion znanja 2024“ već su u toku.

Molimo osnovne škole kao i srednjoškolce i studente koji ispunjavaju kriterije (vidjeti pravilnik) da se navrijeme jave i pošalju na e-mail kalesijskisampioniznanja@gmail.com tražene podatke o učenicima koji trebaju dobiti priznanja.

O terminu održavanja manifestacije javnost će naknadno biti upoznata.

PRAVILNIK O DODJELI PRIZNANJA „KALESIJSKI ŠAMPIONI ZNANJA“

Priznanje „Kalesijski šampioni znanja“ dobijaju najuspješniji takmičari, učenici pet osnovnih škola općine Kalesija i učenici koji su iz općine Kalesija a pohađaju bilo koju srednju školu u Bosni i Hercegovini,  te najbolji studenti koji su iz općine Kalesija a studiraju bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Da bi dobili Priznanje učenici i studenti moraju ispuniti neki od navedenih uslova:

I – Učenici osnovnih škola

  • Učenici koji osvoje jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na općinskom takmičenju ili na nekom od viših nivoa u organizaciji Pedagoškog zavoda i to iz sljedećih predmeta: Bosanski jezik, Engleski jezik, Njemački jezik, Matematika, Fizika, Hemija, Biologija, Historija, Geografija, Informatika i Islamska vjeronauka.
  • Učenici od 5-9 razreda koji osvoje prvo mjesto na općinskom takmičenju iz Tehničke kulture ili jedno od prva tri mjesta na nekom od viših nivoa.
  • Učenici generacije.
  • Polaznici mektebske pouke koji na nivou Medžlisa osvoje prvo mjesto u kategoriji kiraeta, drugi i treći nivo i učenici koji osvoje prvo mjesto na testu općeg poznavanja islama, drugi i treći nivo, tj. učenici koji izbore plasman na sljedeći nivo takmičenja – nivo Muftijstva.

II – Učenici srednjih škola

  • Učenici koji osvoje jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na kantonalnom takmičenju ili na nekom od viših nivoa u organizaciji Pedagoškog zavoda i to iz sljedećih predmeta: Bosanski jezik, Engleski jezik, Njemački jezik, Matematika, Fizika, Hemija, Biologija, Historija, Geografija, Informatika i Islamska vjeronauka.
  • Učenici generacije.

III – Studenti

Da su akademsku godinu 2023/2024. završili sa prosječnom ocjenom 9, 5 i više.

IV – Način prijave

  • Učenike osnovnih škola prijavljuje matična škola sa sljedećim podacima: ime i prezime učenika, ime oba roditelja, kontakt telefon učenika, predmet iz kojeg je ostvario uspjeh, razred, mjesto koje je osvojio i nivo takmičenja, te kopiju diplome kao dokaz o osvojenom mjestu i nivou takmičenja.
  • Učenike mektebske pouke prijavljuju njihovi mentori.
  • Učenici srednjih škola se lično prijavljuju sa sljedećim podacima: ime i prezime učenika, ime oba roditelja, kontakt telefon učenika, predmet iz kojeg je ostvario uspjeh, razred, mjesto koje je osvojio i nivo takmičenja, te kopiju diplome kao dokaz o osvojenom mjestu i nivou takmičenja.
  • Studenti se lično prijavljuju sa sljedećim podacima: ime i prezime studenta, ime oba roditelja, kontakt telefon studenta, potvrda o prosjeku ocjena o završenoj akademskoj godini, naziv fakulteta i smjer koji studira.

Napomena: Svi kandidati, i učenici i studenti bi trebali uz tražene podatke dostaviti jednu fotografiju u digitalnom formatu kako bismo mogli postaviti na prezenrtaciju

Prijave dostaviti na meil: kalesijskisampioniznanja@gmail.com

Rok za prijave učenika osnovnih i srednjih škola je 25. juni 2024., a rok za studente je 25. septembar 2024.

Općinski tim Proaktive

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...