Povežite se sa nama

Zabava

Pozitiva karavan u Sarajevu

Objavljeno

-

Naša Pozitiva stiže i u vaš grad, a turneju nastavljamo sa radionicom u Hub Homeworku, mjestu poznatom učenicima i studentima za učenje. Tim #našapozitiva je pripremio radionicu za 20 osoba, poštivajući mjere za suzbijanje COVID19, te predstavio svoj dosadašnji rad, kao i ciljeve djelovanja.

Naša pozitiva je medij koji se zasniva na objavi isključivo pozitivnih vijesti i nastao je zahvaljujući naporima Global Analitike da pruži mladima Bosne i Hercegovine da se čuje njihov glas i da pokažu koliko to pozitivnih priča širom naše zemlje. Mi ne bismo mogli ostvariti naše ciljeve bez podrške VII Academy i Ambasade Slovačke u BiH, koji su od samog početka iskazali interes za našu ideju i podržali nas da širimo pozitivne priče.

Ovaj put pozitivnu priču su kreirali sami članovi #našapozitivaba i u prostorijama Hub Homework-a 09. septembra sa početkom u 18.00 sati održali radionicu o tome kako postati član našeg tima, na koji način objavljivati vijesti na našem portalu i kako kreirati objave na društvenim mrežama, te doprinijeti vidljivosti naših pozitivnih priča i ujedno postati ambasador pozitive u Bosni i Hercegovini. S obzirom da je i sam Hub Homework pozitivna priča koju su kreirali mladi, upravo smo htjeli da i njih podržimo, te da naša radionica u Sarajevu bude upravo tu sa mladim liderima. Kroz radionicu smo prikazali kako kroz nekoliko jednostavnih koraka postati autor pozitivne priče.

Osim same radionice, prisustvovali smo i svečanom potpisivanju sporazuma o saradnji između Global Analitike i Hub Homework, u cilju realizacije zajedničkih ciljeva, ali i međusobne podrške kako bismo mladima omogućili priliku za obrazovanje i dalji razvoj. Iako članovi Global Analitike i Naše pozitive dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uspjeli su da nas podrže i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Za slatku završnicu i katering bio je zaslužan naš partner, Choco Locco.

Nama je zadovoljstvo najaviti da već u sljedećem periodu stižemo i u vaš grad, pratite naše društvene mreže i posjetite naše radionice u vašim gradovima.

 

Oglašavanje

Zabava

Ovakvo suludo uključivanje na auto-put sigurno niste vidjeli (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja auto-putem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogrešno uključuju na autoput, ne znaju da lijeva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu…

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pick-upa Nissan Navara čiji su “biser” zabilježile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski auto-put M25 na raskrsnici s auto-putem M3 u blizini Helyszína. Vozač se normalno približava, očekuje se da “uhvati” traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju auto-putem.

Vozač monovolumena donio je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbjegavanje Navare, svoj automobil usmjerio je između pick-upa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posljedice, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Djed iz Zvornika potpuni hit, pogledajte kako u 89. godini radi sklekove (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Šefo Mujanović u 88. godini života danas je postao viralni hit na društvenim mrežama zahvaljujući video klipu njegovog komšije Beriza Ajanovića, u kojem Šefo radi 18 sklekova za 30-ak sekundi.

Prilikom obilaska svojih imanja u zvorničkom naselju Samari Meho i Beriz Ajanović posjetili su najstarijeg stanovnika ovog mjesta Šefu Mujanovića, nakon popijene kafe u ovom naselju, pala je i opklada o tome koliko Šefo može uraditi sklekova, a rezultat možete pogledati u video klipu koji je snimio Beriz dok se Meho “takmiči” sa Šefom, piše “zvornicki.ba”.

Veselog i vedrog duha, Šefo je inspiracija svim ljudima ovog kraja, iako je blizu desete decenije života ovom vitalnom starcu ništa nije teško ni mrsko. Kako voli reći, “nije propustio nijednu priliku da uzme učešće u hajr akcijama koje su za opšte dobro” jer od njih mu se kako kaže, “najviše vrati kroz život i to tamo gdje se najmanje nada”.

Šefo ima više od dvadeset potomaka što vlastite djece, unučadi i praunučadi, razasuti su na tri kontinenta u nekoliko država, neki od njih su u Federaciji BiH i svi zovu Šefu da dođe živjeti kod njih kako bi lakše brinuli o njemu, ali Šefo to odbija uz opasku da je samo u Samarima slobodan da proživi ono što mu je od života ostalo.

U slobodno vrijeme se bavi i poljoprivredom za vlastite potrebe, kako kaže da mu ne bi voće propadalo i zemlja stajala besposlena, a ujedno jeo ono što je svojim rukama zasijao i ubrao. Penziju je zaradio prije rata, a sada mu je sasvim dovoljna za samostalan život u svom mjestu i kako ne bi zavisio od drugih. Na pitanje šta je radio u životu pa je tako vitalan, Šefo ima jednostavan odgovor koji glasi “Radio sam sve” uz iskreni smijeh.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije