fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

POSLJEDNJI NASTUP JEDNOG OD NAJBOLJIH PJEVAČA: Brat i danas ne može da pričao o tragediji

Prije skoro tačno 30 godina, u svojoj 28. godini, poginuo je slavni pjevač narodne muzike Ipče Ahmedovski, brat Jašara Ahmedovskog.

Legendarni izvođač imao je samo 28 godina kada je izgubio život 1994. godine na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Naime, on je stradao kada se svojim mercedesom, koji je vozio, kako su tada mediji izvještavali, čak 200 na sat, zakucao u kamion, i na mjestu ostao mrtav.

Na mrežama se sada pojavio i snimak, za koji se tvrdi da je nastao na njegovom posljednjem nastupu i to u Valjevu.

Snimak je nastao u restoranu “Velika Srbija” u Valjevu, a kako se može vidjeti, cijela kafana bila je na nogama uz njegove velike hitove.
Podsjetimo, iako mlad, Ipče je već imao veliki broj hitova i bio je jedan od najslušanijih pjevača na radio ćelijama, što je tada bio imperativ za uspješnu karijeru. Njegove kolege Rade Vučković i Novica Zdravković dali su mu nadimak “Mali Rambo” jer je bio, kako kažu, vanserijski talenat.
Jašar rijetko kada priča o tragediji u kojoj je njegov brat izgubio život,
  • Vrijeme ne odnosi bol, ali ga smanjuje. Kada bi takva bol trajala konstantno, čovjek ne bi mogao da živi. Vječna je bol svakako. Te noći je trebalo da se vidim sa njim u jednom kafiću. Međutim zakasnio sam, bio sam kod jednog kompozitora koji me je zadržao. Ipče je tada otišao iz kafića i eto. Ujutru sam čuo tu vest. Od tog dana život je sasvim drugačiji – rekao je Jašar, pa se osvrnuo na karakter Ipčeta.
  • On je sasvim drugačiji, totalna kontra od mene. Bio je potpuno onako opušten, a ja vodim računa o svemu. Sa svima je bio druželjubiv, vidi čovjeka prvi put i kreće da se grli sa njim. I sada mlada publika, kao da ga poznaju u dušu i karakter. Bio je sasvim običan, temperamentan, sladak, vanserijski pjevač. Šta je sve izvodio sa svojim glasom i oko visokih tonova, a nikakvu grimasu nije pravio – rekao je Jašar na Kurir TV.

(Express / Telegraf)

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Azijsko-pacifička tržišta bila su u porastu u utorak, nakon S&P 500 a Nasdaq Composite zatvorio je na rekordno visokim nivoima tokom noći, s japanskim...