fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Turizam

Posjeti, uživo osjeti Nacionalni park Una i Grad Bihać – Visit B&H

U okviru manifestacije Baščaršijske noći, u atriju BKC-a, s početkom u 20 sati, bit će upriličena promocija jedinstvene ponude i doživljaja sa rijeke Une, koja spaja kulturu, tradiciju, uzbudljive događaje.

Promocija rijeke Une i grada Bihaća bit će predstavljena kroz prezentaciju uz muzički i gastronomski program ovog kraja, a predstavit će se:  JP Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistički klaster Una – Sana. Oni koji su posjetili Bihać znaju šta znači krajiška gostoljubivost i srdačnost. U okviru programa će nastupiti i band iz Bihaća „The Babe Barbarella“.

Nacionalni park „Una“ je raj za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i adrenalina. Možete ga posjetiti tokom cijele godine, ali najbolji doživljaj ove vodene čarolije je u proljetnom i ljetnom periodu. Jedini je nacionalni park u FBiH, prostire se teritorijom grada Bihaća u obuhvatu od 19.800 hektara.

Turistička zajednica Grada Bihaća predstavlja grad na rijeci Uni, smješten na izuzetno povoljnom položaju koji je oduvijek bio raskrižje važnih puteva. Sam doticaj Istoka i Zapada, starog i novog vidljiv je na svakom koraku. Prirodne ljepote i ukusna hrana nešto je što se ovom gradu ne može osporiti.

Turistički klaster Una-Sana osnovan je 2017. godine u Bihaću s ciljem uvezivanja djelatnika/članica iz realnog sektora, a koji su nositelji pružanja turističkih usluga i razvoja turizma na području Unsko-sanskog kantona.

The Babe Barbarella bend energična družina iz Bihaća, koju čine: Elvis Bajrić (bubnjar), Ervin Duratović (basista), Arslan Handukić (gitara) i Zulfikar Handukić ( pjevač). Poznati su po obradama poznatih svjetskih i domaćih hitova, te svojim izuzetnim nastupima koji ostavljaju bez daha publiku širom BiH ali i regiona.

Dođi i doživi čaroliju ljeta! Uz tople osmijehe i otvorenih srca – Bihać te čeka!

Izvor

Izdvojeno

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...