Povežite se sa nama

Zabava

Pokušajte: Reklamu u novinama možete pročitati samo ako ste udaljeni dva metra

Objavljeno

-

Nova reklama iz Finske pokazala je da štampani medij još uvijek može privući pažnju

Najpoznatiji finski list Hensingin Sanomat na neobičan način je podsjetio čitaoce na potrebu držanja distance u vrijeme pandemije korona virusa.

Optička iluzija postavljena na naslovnicu omogućila je da reklamu pročitate samo ako ste udaljeni 1,5 do 2 metra.

Na reklami je napisano: “Čuvajte se. Iz daljine”, piše The Stable.

Naslovnica je djelo kreativne agencije TBWA Helsinki zajedno sa kompanijom HOK-Elanto.

-Nismo željeli da napravimo tradicionalno uputstvo da ljudima pokažemo šta trebaju da rade. Umjesto toga smo poželjeli da im pružimo stvarno iskustvo kako bi imali priliku da eksperimentišu sa distancom. Efekat zamagljenosti kreiran je korišćenjem optičke iluzije i mislimo da je dobro poslužio svrsi- kazali su autori.

Oglašavanje

Zabava

Simpsoni ponovno pogađaju: Predvidjeli napade proteste na Bijelu Kuću

Objavljeno

-

Od

Nakon što su, po mnogima, predvidjeli širenje koronavirusa, teroristički napad 11. septembra, ebolu, Donalda Trumpa kao predsjednika SAD-a, izgleda da su predvidjeli i proteste ispred Bijele Kuće.

Podsjetimo, demonstranti su se u nedjelju navečer okupili ispred Bijele Kuće u kojoj su se ugasila sva svjetla koja je inače osvjetljavaju, a demonstranti su osvjetljivali samo policijski reflektori. Policija je bacila i suzavac kako bi ih otjerala. Prilikom prosvjeda ispred Bijele kuće u petak američki predsjednik Donald Trump odveden je na sigurno u podzemni bunker. I prva dama Melania i njihov sin Barron također su odvedeni u bunker.

Teoretičarima zavjere i najvjernijim fanovima serije Simpsoni nije trebalo dugo da povežu scene iz omiljene serije s tim događajem:

 

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Zabava

Novi viralni hit: Replika kad ja kažem jer ja sam ŠEF (VIDEO)

Objavljeno

-

Od

Suljić je postao viralni hit zbog načina na koji je vodio sjednicu iskazavši visok stepen neznanja

“Daj nekome vlast pa ćeš vidjeti kakav je”, glasi stara poslovica, koja se u Lukavcu može dovesti u vezu sa tamošnjim predsjednikom Općinskog vijeća Muhamedom Suljićem.

A Suljić je postao viralni hit zbog načina na koji je vodio sjednicu iskazavši visok stepen neznanja kada je ta rabota u pitanju. Već nakon prvih “oštrica” i pokušaja da replicira načelniku Edinu Deliću je postalo jasno da Suljić krši Poslovnik, odnosno, on uopšte ne zna osnovne norme ponašanja i pravilnik kako se vodi sjednica.

Facebook stranica “Raja sa biroa” objavila je video na kojem se vidi da Suljić “luta”, a ključno obrazloženje glasi “da je on šef”!?

Pojavio se novi SLJEF, Mehmeda sljefa za prijesenika…. Imal kraja brate ovim svim personama

Posted by Raja sa biroa on Četvrtak, 28. May 2020.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije