fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

“Pokušaj ubistva”: Oglasio se biznismen na kojeg je Dodikov savjetnik potegao pištolj

Momčilo Mandić se oglasio nakon što je na njega danas Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, potegao pištolj.

– Ono što je Branislav Okuka danas uradio je čist pokušaj ubistva, rekao je Mandić za BN.

Mandić je objasnio šta je tačno prethodilo incidentu u Trebinju, nakon susreta sa Okukom koji ga je, kako Mandić tvrdi, pokrao.

– Susreo sam se sa svojim bivšim radnikom Branislavom Okukom koji moju porodicu i sina blati gdje god stigne. Pitao sam ga zašto pljuje po mojoj porodici i zašto nam radi o glavi. On mi je prepotentno odgovorio da je savjetnik u kabinetu predsjednika RS Milorada Dodika i da će on moju porodicu da uredi kako on misli, naveo je Mandić.

Naveo je da je tu došlo do svađe između njih dvojice. Mandić tvrdi da je Okuka njihov bivši radnik i da ih je pokrao uzimajući gorivo u vrijednosti oko 150 hiljada KM.

– Okuka je onda izvadio pištolj i uperio u mene. Rekao sam mu da puca. U tom momentu je došla žandarmerija, oteli su mu pištolj i odveli ga u policijsku stanicu. Meni su rekli da dođem sam u stanicu i da dam izjavu, kazao je.

Okuka je, priča dalje Mandić, u policijskoj stanici tvrdio da nije istina da je potegao pištolj, da je savjetnik u Dodikovom kabinetu na koji se pozivao, da sa njim ne mogu tako da postupaju i da mu je ugrožena sigurnost.

– Sve to može da se provjeri na okolnim kamerama koje su sve snimile. Zato mi nije jasno zašto Dodik u svom kabinetu drži čovjeka koji sramoti instituciju predsjednika i čitavu RS. Angažovat ću advokata da prati predmet, a policija po službenoj dužnosti mora da podnese krivičnu prijavu protiv Branislava Okuke zbog pokušaja ubistva, taman da je savjetnik Vladimira Putina. Ne smije da vitla pištolj prema nenaoružanom čovjeku nakon verbalnog sukoba, i to službeni pištolj, rekao je Mandić za BN.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...