fbpx
Magazin

Pogledajte detalje izložbe modne kuće Iv Sen Loran posvećene Madoni

Dvadesetog oktobra 1992, „Eroticaˮ, Madonnin peti album, objavljen je na tržištu ploča. Koncept se zasnivao na “seksu i ljubavi” kojima se gospođica Čikone obraćala kroz svoj alter ego, zavodnicu Ditu. Poduhvat koji se još uvek smatra jednim od najhrabrijih i najintimnijih pevačice numere „Like a Virginˮ. Istog dana u knjižare izlazi „Sexˮ, knjiga fotografija usko povezana s albumom, koja će narednih dana ponovno biti aktuelna zahvaljujući Sen Loren izložbi u Majamiju.

Sex je knjiga koja sadrži eksplicitne fotografije Madone viđene okom Stivena Majsela pod umetničkim vođstvom Fabijena Barona. Ovo delo šokiralo je čitav svet „zbog svog erotskog sadržaja i slobodnih vizija seksualnog samoizražavanja”, a primerci su ubrzo postali predmet obožavanja. U fotografskom setu Material girl tumači lik gospodarice Dite baš kao na albumu, što je svojevrsni omađ slavnoj zvezdi nemog filma Diti Parlo (1906-1971). Fotografijama i tekstovima obraća se imaginarnom psihoanalitičaru kojem govori sve svoje najsmelije fantazije. Na fotografijama uz pop zvezdu pojavljuju se poznata lica kao što su: Izabela Roselini, reperi Big Daddy Kane i Vanilla Ice, Naomi Kembel, Džo Stefano, Udo Kir i Tatjana fon Furstenberg.

Sen Loren je kroz projekt Rive Droite (concept store i linija nastala 2016. za spajanje mode, umetnosti i dizajna) sarađivao na reizdanju knjige Sex, a za tu priliku priredio je izložbu na sajmu Art Basel u Majami Biču, koju je kurirao kreativni direktor modne kuće Anthony Vaccarello i Madona. Fotografije velikog formata Stivena Majsela biće izložene u posebno za tu priliku izgrađenom privremenom zagrađenom prostoru uz obalu od 29. novembra do 4. decembra. Izložba će za posetioce starije od 18 godina biti otvorena besplatno od 10 do 19 sati. Ovim povodom, u prodaji će se naći i prateće majice, trenerke i torbe vezane.

Reizdanje knjige Sex, koji je za Sen Leren Rive Droite objavio Callaway, u ograničenom tiražu od 800 primeraka Madona će potpisati i moći će da se kupi kasnije putem posebne aukcije koja će se održati narednih meseci i čiji će prihod biti doniran udruženju umetnika Raising Malawi.

Izvor: Elle Italia

Naslovna fotografija: EPA-EFE/Luis Eduardo Noriega A.

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci