fbpx
Vijesti

Poginula pješakinja u Sarajevu, jedna osoba životno ugrožena

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u Sarajevu smrtno je stradala pješak S. A. (1998. godište), a teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište), piše Klix.

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

– Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navedeno je iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. Saobraćajna nesreća se desila sinoć u 23.30 sati u ulici Maršala Tita.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima