fbpx
Biznis

Podrška poljoprivrednoj proizvodnji prešla milion KM

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave Visoko održana prezentacija, te sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima, na kojem je prezentovan Nacrt programa podrške poljoprivrednim proizvođačima za 2023.godinu.

– U protekle dvije godine značajno smo povećali podršku poljoprivrednoj proizvodnji, koja je nekada iznosila svega 60.000 KM, a u ove dvije godine smo uspjeli je podići na preko milion KM. Ovim okupljanjem želimo pokazati transparentnost u radu, a naravno želja nam je da postignemo što veći stepen zadovoljstva proizvođača. Mislim da je ovo rijedak pristup u radu, da korisnici podrške zajednički sa lokalnom zajednicom prave planove za tu podršku – kazao je u obraćanju gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Istaknuo je i važnost podrške za sve proizvođače, ali i zadovoljstvo jer je sve što je obećano prema poljoprivrednim proizvođačima i ispunjeno.

Ono što je posebno istaknuto tokom prezentacije i sastanka jeste izdvajanje za podršku koje će uz ovogodišnja izdvajanje iznositi između 1.550.000 i 1.600.000 KM, uz realizaciju od 100%.

Nakon prezentacije prisutni predstavnici poljoprivrednih proizvođača su imali priliku i da razgovaraju o ponuđenom Nacrtu prije nego se nađe na usvajanju na sjednici Gradskog vijeća Visoko.

Izvor

Oznake: , ,

Možda vas zanima