fbpx
Biznis

Počinje Svjetski ekonomski forum u Davosu

Svjetski ekonomski forumu počinje danas u švajcarskom gradu Davosu i ove godine učestvovaće 52 šefa država i Vlada i skoro 600 poslovnih rukovodilaca, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će tema ovogodišnjeg Foruma biti pitanja sa kojima se svijet suočava, rat i sukob, ekonomski pritisci i klimatske promjene.

“Nema sumnje da će 53. Forum u Davosu biti održan usljed najkomplikovanije geopolitičke situacije i ekonomske krize u proteklih nekoliko decenija”, izjavio je predsjednik Foruma Borge Brende, prenosi Srna.

Brende je najavio rekordno učešće 52 šefa država i vlada od kojih je više od polovine iz Evrope, te nedavno izabrani lideri poput južnokorejskog predsjednika Jun Sukjeola, Kolumbije Gustava Petra i filipinskog predsjednika Ferdinanda Markosa juniora. Očekuje se učešće skoro 300 ministara.

Brende je istakao da su pojedine delegacije zatražile da se imena njihovih članova ne objavljuju u javnosti iz bezbjednosnih razloga.

Švajcarske vlasti ranije saopštile da će tokom Foruma u Davosu biti raspoređeno do 5.000 pripadnika švajcarske vojske radi pružanja logistike i obezbjeđenja učesnika.

Izvor

Oznake: Biznis

Vezani članci

Vijesti