fbpx
Magazin

Plesni spektakl “Tuzla Dance Festival” održava se u tuzlanskom Mejdanu

U organizaciji Plesnog studija Sandoval u tuzlanskoj dvorani Mejdan danas se održava 11. “Tuzla Dance Festival”. 

Od jutarnjih sati traju takmičenja i plesni performansi 750 takmičara i takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine. Jedanesti “Tuzla Dance Festival” bit će začinjen s “Gala večeri”. 

– Predviđeno je da “Gala večer” počne u 19.30 sati i da se publici predstave najbolje takmičarke i takmičari koji su nastupali tokom dana. Obezbijedili smo nagradni fond kao vid satisfaskcije za uloženi trud i rad. Što se tiče takmičenja u toku dana zaista smo prezadovoljni kvalitetom izvedbi, ali i očekivanim odzivom plesnih klubova iz BiH – kaže Jasmina Numanović Stjepanović iz Plesnog studija Sandoval.

Manifestacija se održava u okviru projekta “Tuzla pleše” koji je pokrenut sa ciljem da okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta, tinejdžere, te studente i odrasle, kako bi se prepoznala potreba bavljenja sportom i umjetnosti u isto vrijeme, te boljeg korištenja društvenog života.

Podršku za organizaciju ovog plesnog događaja su pored Grada Tuzle i Vlade Tuzlanskog kantona, dale i brojne organizacije, privredna društva…

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima