fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Pet najboljih web stranica za rezervaciju najjeftinijih letova

Budući da provjera web stranice svake avio-kompanije zasebno može biti dugotrajna, može biti od pomoći koristiti web stranicu treće strane koja na jednom mjestu upoređuje desetine avio-kompanija odjednom, skraćujući vam vrijeme i trud.

Web lokacije za provjeru letova dijele se u dvije glavne kategorije: online putničke agencije (OTA) i agregatori. Obje vrste web-lokacija omogućavaju vam da tražite letove, ali OTA-ovi idu korak dalje direktnim rukovanjem procesom rezervacije, prenosi Investitor me.

Druga razlika je u tome što OTA-ovi generalno prikazuju samo jednu cijenu za svaki let, dok vam agregatori omogućavaju upoređivanje cijena iz više OTA-a i omogućavaju vam da vidite koliko biste platili za rezervaciju direktno kod avio-kompanije.

Govoreći o direktnoj rezervaciji kod avio-kompanije, to može imati prednosti koje prevazilaze cijenu. Kao prvo, moglo bi biti složenije rješavati buduće promjene ili otkazivanja letova kada radite preko treće strane.

S druge strane, vjerovatno ćete i dalje zarađivati ​​avio-milje i primati statusne pogodnosti kada rezervišete putem OTA, što obično nije slučaj za drugu vrstu rezervacije. U mnogim slučajevima, takođe ćete moći iskoristiti sve pogodnosti koje možete dobiti ako imate kreditnu karticu avio-kompanije, kao što su besplatni prijavljeni kofer ili prioritetni ukrcaj.

Forbes je testirao cijene ovih usluga i uporedili karakteristike 15 popularnih web stranica za provjeru i rezervaciju letova. Na osnovu ocjena koje je svaka stranica dobila, ovih pet web stranica se našlo na prvom mjestu po pronalaženju najjeftinijih letova u 2024:

Kiwi: Najbolje za kombinovanje zasebnih karata (Ocjena zvjezdica: 5.00)
Expedia: Najbolje za OneKey Rewards članove (Ocjena u zvjezdicama: 4.99)
Skiplagged: Najbolje za letenje na manje lokacije (Ocjena zvjezdica: 4.95)
Momondo: Najbolje za filtere pretraživanja (Ocjena zvjezdica: 4.85)
Google Flights: Najbolje za predviđanje i praćenje cijena (Ocjena u zvjezdicama: 4,80)

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...