Povežite se

Zabava

Penzioneri iz stračkog doma poslali urnebesne poruke mladima (FOTO)

Objavljeno

na

Osoblje staračkog doma u Velikoj Britaniji zamolilo je penzionere da na ploču napišu poruke koje bi željeli da prenesu mlađim generacijama. Svi su odgovori završili na Facebook stranici doma i oduševili pratioce. Margaret je poručila mladima neka potroše sav novac i uživaju dok su mladi, kao i da uvijek zadrže čisti obraz.

Tom pozirao s osmjehom

Bet (Bett) je ponudila samo jedan savjet, koji je na društvenim mrežama postao viralan.

„Držite noge zatvorenima!“- napisala je Bet i nasiejala sve.

Najstarija stanarka Rozalin

Tom, koji je pozirao sa širokim osmjehom, mladima je jednostavno poželio sretan Božić.

– Uvijek budite od pomoći, vedri i veseli – poručila je Doti.

Margaret je poručila mladima neka potroše sav novac

Najstarija stanarka Rozalin (Rosaleen) ima 104 godine i, također, je učestvovala u akciji.

– Divim se mladima zbog njihove nezavisnosti. Ničega se ne boje. Mladi su puno mudriji nego što smo mi bili u tom dobu – utvrdila je ona.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Zabava

/VIDEO/ Stiže snijeg, tu su prve zgode i nezgode na Youtubeu

Objavljeno

na

By

Hladno vrijeme sa sobom nosi cijeli spektar izazova kojima se ljudi trebaju prilagoditi pa svake godine snijeg i led iznenade mnoge.

Pojedinci iz kompilacije koju prenosimo u nastavku, shvatili su da nisu spremni za zimu pa su svoje nezgode podijelili sa svima.

Mogu li njihova iskustva olakšati zimu gledateljima, barem tako da ih dobro nasmiju, pogledajte u friško objavljenoj video kompilaciji od 4 minuta koja slijedi…

Fokus

Nastavite sa čitanjem

Zabava

Francuski umjetnik na zabavan način modifikuje saobraćajne znakove

Objavljeno

na

By

Ulična umjetnost je vid kreativnog izražavanja koji nerijetko prikazuje umjetnikov stav o svijetu u kome živimo ili njegovu reakciju na aktuelna dešavanja. Ova vrsta umjetnosti je takođe specifična jer, za razliku od, na primjer, slikarstva, samo djelo čini i okruženje u kome je nastalo i ono se uglavnom ne može prenositi sa jedne na drugu lokaciju.

Za većinu ljudi, prva asocijacija na uličnu umjetnost su grafiti i murali na fasadama zgrada s kojima se susreću svaki dan.

Francuski ulični umjetnik Klet Abraham, međutim, izabrao je znatno neobičniji način da se kreativno izrazi. On je, naime, odlučio da specijalnim naljepnicama modifikuje saobraćajne znakove tako da oni prenose još jednu poruku, osim one zbog koje su postavljeni.

Iako nema ništa protiv saobraćajnih znakova, Klet smatra da su oni podesan simbol modernog društva, u kome količina pravila prevazilazi razumnu mjeru.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije