fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Pavlović izabran za najboljeg rukometaša Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čolina dobio nagradu za najboljeg trenera

Ivano Pavlović, koji je s rukometašima Izviđača osvojio novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, najbolji je rukometaš Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

U drugom po redu Izboru najboljih rukometašica, rukometaša i trenera Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Pavlović je slavio sa ukupno 50 bodova (43 boda od trenera i kapitena klubova i sedam od publike na Facebook stranici Rukometnog saveza BiH).

Drugo mjesto je osvojio Vladimir Stanković (RK Leotar) sa 29 bodova (28 od trenera i kapitena, te jedan od publikae. Na trećem mjestu je završio Diano Ćeško iz Izviđača sa 23 bodova (13 od trenera i kapitena te najviše od publike – deset).

Slijedi još jedan igrač Izviđača, Haris Suljević, sa ukupno 14 bodova (9+5), a iza njega je Bekir Čordalija iz Vogošće sa 12 bodova (9+3).

Na šestom mjestu je Vladan Đurđević iz Borca sa 11 bodova, a slijede dva njegova saigrača sa po devet bodova – Andrej Klimavec i Nedim Hadžić.

Iako su svi klubovi dva puta uredno obaviješteni i dobili su formulare za glasanje, samo šest klubova je poslalo svoje glasove trenera i kapitena (RK Leotar, RK Borac m:tel, RK Vogošća, RK Izviđač Agram, RK Hecegovina, RK Krivaja), saopćio je RS BiH.

Toni Čolina, aktuelni trener RK Izviđač, najbolji je trener bosanskohercegovačkog rukometa za sezonu 2023/24.

Čolina, koji je s ekipom Izviđača osvojio titulu prvaka naše zemlje, slavio je sa ukupno 23 boda (16 od trenera i kapitena klubova u Premijer ligi BiH i sedam od publike). 

Na drugom mjestu je dojučerašnji trener RK Gračanica i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Damir Dobora,c sa 17 bodova (14 od trenera i kapitena i tri od publike), a treće mjesto zauzeo je Dragan Marković, bivši selektor BiH sa devet bodova (sve od trenera i kapitena). Četvrti je Irfan Smajlagić, također bivši selektor BiH i aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine sa ekipom Borca, koji je sakupio osam bodova (7+1).

Alma Hadžović najbolja je trenerica u ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini dok je Anisa Selimović, golmanica RK Hadžići i članica seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, najbolja rukometašica u Premijer ligi BiH za žene, za sezonu 2023/24.

Anica Gudelj, golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i članica rumunske Korona Brasove, najbolja je rukometašice naše zemlje za sezonu 2023/24.

The post Pavlović izabran za najboljeg rukometaša Premijer lige Bosne i Hercegovine, Čolina dobio nagradu za najboljeg trenera appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...