Connect with us

Društvene mreže

Parlamentarac Žuljević o suđenju na utakmici u Mostaru: Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost

Objavljeno

na

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari o brutalnom napadu na sudije utakmice Velež-Borac Sabriju Topalovića, te pomoćnika Admira Šehovića i supervizora suđenja Adnana Alispahić koji su umalo živi zapaljeni u Mercedesu.

Faksimil Žuljevićevog posta

Mnogi od tih komentara prevazilaze ljubav prema klubu i jako su nekorektni te navode na razmišljanje da li je fudbalska utakmica razlog da neko izgubi život ili bude povrijeđen.

Jedan od neumjesnih postova na Facebooku je postavio i Aner Žuljević, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH .

On je naime poručio: “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!”.

Žuljević prozvao sudije

Status je objavljen nakon prekida utakmice u Mostaru i upada huligana u teren.

Uz tekstualni dio Žuljević je priložio i fotografiju s logom Veleža te oznake, “raja”, “FKVelež” i “prvaljubav”.

Prije ove objave plasirao je još jedan post u kojem je napao “bandu lopovsku” i naveo da „to nije suđenje, nego obračun saveza sa 4R i da nije ničija, pa neće ni njihova do zore gorjeti“.

Na to su reagirali njegovi prijatelji, prijeteći sudijama i pozivajući da „sudije prebiju kao mačke“.

 

Avaz

Oglašavanje

Društvene mreže

Novalić u prirodi: Očuvajmo bogatstva naše domovine

Objavljeno

na

Od

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić otkrio je danas da uživa u posjeti prirodnim bogatstvima Bosne i Hercegovine.

Naime, premijer Novalić je na svom Facebook profilu objavio fotografiju iz jedne od svojih šetnji prirodom. Na fotografiji se Novalić, u sportskoj opremi i s ruksakom na leđima, saginje kako bi se napio vode iz izvora.

Nije poznato gdje je fotografija napravljena, no prema popratnom tekstu uz Facebook objavu, vjerovatno je snimljena na nekoj od bh. planina.

“Svaki slobodan trenutak koristim za obilazak ljepota Bosne i Hercegovine. Nismo ni svjesni koliko je lijepa naša domovina. Očuvajmo zajedno njena prirodna bogatstva”, napisao je Novalić.

 

Klix

Nastavite čitati

Društvene mreže

Jasmina Izetbegović branila babu Bakira na Instagramu: “Naravno da ću te blokirati, majmune…”

Objavljeno

na

Od

Jasmina Izetbegović, kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića, i nakon nedavne udaje aktivna je na društvenim mrežama gdje često ulazu u sukob sa svojim pratiocima koji je često kritiziraju, navodi Avaz.

Naime, ona je na Instagramu podijelila poruku koju je dobila od jednog pratioca koji je kritizirao njenog oca Bakira:

– Da je Bog dao tvom ocu Bakiru bar tu smeđu boju da farba a da ne bali u javnosti tako neškolovan. Svaka čast tebi, znam da ne može ništa za svoje roditelje, ali prije nego što ovakve glupsoti pišeš razmisli ko si ti.

Jasminin status na Instagramu
Jasminina objava na Instagramu
FOTO: PRINTSCREEN

Jasmini Izetbegović se ova poruka naravno nije svidjela pa mu je odgovorila:

– Naravno da ću te blokirati majmune. Vrati Bubi glavu.

Potom je napravila screenshot komunikacije koju je komentirala ovako:- Ovo, recimo, možete.Oovo nije rasprava. Kratko objasnite majmunu da je majmun i blok. Ja ovako jednom godišnje proberem sretnog dobitnika, nemojte mi slati poruke, trebalo bi da imate pametnijeg posla od slanja poruka nepoznatim ljudima.

Komentar pratioca i odgovor  Jasmine Izetbegović
Komentar pratioca i odgovor Jasmine Izetbegović
FOTO: PRINTSCREEN

 

Avaz

Nastavite čitati

Najčitanije