20 C
Sarajevo
Petak, Maj 24, 2019
Naslovnica Lifestyle Kuhanje Palačinke iz Japana: Okonomiyaki

Palačinke iz Japana: Okonomiyaki

7

Sastojci:

100 g brašna,

160 ml vode,

3 jaja,

300 g kupusa,

75 g klica graha,

6 tankih kriški suhog mesa,

100 g kozica,

majoneza,

soja sos i ustinjene alge.

Priprema:

  1. U većoj posudi umutite brašno, vodu i 2 jaja u glatku smjesu. Pripremite sjeckane trake kupusa, usitnjene gambere, klice i kriške suhog mesa.
  1. Na malo zagrijanog ulja u teflon tavi izlijte tijesto u oblik palačinke, dodajte kupus, klice, kozice i na vrh suho meso.
  1. Kad se palačinka stisnula na dnu, okrenite je na drugu stranu i zapecite.
  1. Bacite na palačinku jaje na oko koje ste prethodno ispekli. Pecite sve još minutu, prebacite na tanjir i prelijte majonezom te pospite usitnjenim algama.

Ovdje pročitajte izvorni tekst