fbpx
Sport

Ozil: Zbog bezobzirnog Guardiolinog ponašanja nisam prešao u Barcelonu

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Sada već bivši njemački fudbaler, Mesut Ozil, je otkrio da je zamalo prešao u redove katalonske Barcelone, ali da do transfera nije došlo zbog Pepa Guardiole.

Osvajač Svjetskog prvenstva 2014. godine je tri godine igrao u Španiji i to u periodu od 2010. do 2013. godine kada je iz njemačkog Werdera stigao u Real Madrid kojeg je sa klupe vodio Jose Mourinho.

Ipak, stvari su mogle biti i drugačije jer je za njega bila zainteresovana Barcelona, ali je transfer propao zbog pristupa Pepa Guardiole. 

– Za mene su bili zainteresovani Real Madrid i Barcelona i nije uopće bilo pitanje novca. Ne znam je li to poznato, ali posjetio sam Madrid i Barcelonu i razlika je u to vrijeme bio Jose Mourinho. Dao mi je kartu za VIP posjetu stadionu Santiago Bernabeu, imao sam priliku sve njihove trofeje da vidim uživo zbog čega sam se naježio, rekao je Ozil, te dodao: 

– Posjeta Barceloni je bila sa daleko manje entuzijazma i što je najvažnije, Pep Guardiola nije želio ni da me upozna. Prije tog putovanja sam zaista volio Barcelonin stil fudbala i zaista sam mogao da zamislim sebe u njihovom dresu, ali je Madrid bio uporniji. Jose Mourinho je bio najvažniji faktor u mojoj odluci. Nakon moje posjete, moja odluka je bila sto posto jasna, želio sam biti Madridista.

Ozil je osvojio tri trofeja sa Realom uključujući La Ligu u sezoni 2011/2012, a klub je napustio u sezoni 2013/2014 kada je otišao u Arsenal. 

Oznake:

Možda vas zanima