fbpx
Magazin

Ovo su gradovi sa najvećom saobraćajnom gužvom na svetu

Jedna od najgorih stvari u vezi sa životom u gradu je gužva u saobraćaju jer, ne samo da trošite vreme i gorivo, nego je osećaj zaglavljenosti i nepomicanja ponekad prosto neizdrživ.

Jedini trenutak kada su se ove gužve makar delimično smanjile bio je, ironično, tokom pandemije, ali čini se da sada broj vozila i minuta potrebnih da stignete od jedne do druge tačke samo raste iz meseca u mesec.

Analitička kompanija Inrix ponovo je sprovela svoje istraživanje pod nazivom Global Traffic Scorecard i analizirala razne činjenice kako bi utvrdila koji su to gradovi u kojima vozači gube najviše vremena u saobraćajnim gužvama.

Na vrhu ove liste našao se London, u kome vozači gube u proseku 156 sati godišnje u saobraćajnim zastojima, što ih godišnje košta oko 1.377 funti.

Drugi na listi je Čikago u kome vozači provedu 155 sati godišnje u gužvi, što je povećanje od 49 posto u odnosu na 2021. godinu.

Iza njega je Pariz, jedini grad sa liste u kome je zabeleženo smanjenje gužve, ali u kome vozači svejedno gube 138 sati godišnje.

Foto: Unsplash/Ignacio Palomo Duarte

Top 10 lista izgleda ovako:

  1. London
  2. Čikago
  3. Pariz
  4. Boston
  5. Njujork
  6. Bogota
  7. Toronto
  8. Majami
  9. Palermo
  10. Monterej

Ceo izveštaj možete pročitati ovde.

Izvor: Time Out

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci