fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vijesti

OVE PJEVAČICE SU MALOLJETNE POSTALE MAJKE Njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Život pojedinih pjevačica nimalo nije bio lak, a neke od njih su ostale u drugom stanju još kao maloljetne i same odgajale djecu. Takva sudbina je zadesila Gocu Božinvsku, Tinu Ivanović, Anu Bekutu, Zoricu Marković, Stojanku Novaković.

Goca je bila srednjoškolka kada je zatrudnjela s kompozitorom Radetom Vučkovićem, koji se i njenom ocu kleo da je ludo zaljubljen u nju iako je oženjen. Prije nego što je shvatila šta ju je snašlo, Goca je rodila kćerkicu Jelenu, ali ljubav Božinovske i Radeta nije potrajala. Sama, bez posla, bez para i slomljenog srca, Jelenu je odnijela kod svojih roditelja, pa je njena kćerka rasla uz baku, dok je mama jurila karijeru i pjevala po kafanama. Nekoliko godina kasnije rodila je još dvoje djece u vezi sa Zoranom Šijanom.

Tina Ivanović

Tina je svog sina Danijela rodila maloljetna, kada je imala 16 godina. Kako je svojevremeno sama ispričala, punih 10 godina nije mogla da vidi svog nasljednika, jer joj je bivši suprug to branio.

-Mnogo sam patila. Kada je trebalo da vidim svoje dijete, bivši suprug i njegova porodica mi to nisu dozvolili. Nikada ga se nisam odrekla. Pa, koja majka ne bi voljela da bude sa svojim djetetom. Ne mogu vam nabrojati koliko puta sam kolima odlazila do kuće u kojoj je živio i čekala ga. Jednom mi je pošlo za rukom da ga vidim, dok je vozio bicikl. Dvije godine nakon razvoda otišla sam da radim u Njemačku i redovno sam slala alimentaciju. Tako je bilo sve do 2005. godine, kada smo se konačno sreli – rekla je Tina jednom prilikom.

Stojanka Novaković Stoja

Stoja je sa 17 godina dobila sina Milana, koji danas radi u psihijatrijskoj bolnici “Laza Lazarević” i bori se sam za sebe i svoju porodicu. Pjevačicin suprug je poginuo u nesreći, a ona je sa djetetom ostala na ulici.

-Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čovjeka koga sam neizmjerno voljela, kao i on mene. Sina Milana sam rodila u sedamnaestoj godini i ubrzo počela da nastupam s jednim bendom, uz saglasnost supruga. Ta idila je trajala do moje 19. godine, kada se desila ta nesreća, onda je sve krenulo naopako. Porodica mog supruga me nikad nije voljela, smetala sam im od samog početka. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i dijete od nepune tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni svoje stvari da ponesem, izašla sam bez ičega – rekla je Stoja.

Zorica Marković

Zorica se porodila veoma mlada, imala je samo 15 godina kada je rodila starijeg sina Dejana. Ona je bila kratko u braku sa njegovim ocem harmonikašem, a kada se razvela napustila je rodno mjesto, a sin je ostao da živi sa ocem. Zorica je ranije ispričala da je morala da ostavi sina, kako bi mogla da radi i da zaradi za život. Dejan je oženjen, a Ilija će uskoro.

-Nadam se. Najviše ih na svijetu volim. Sve ovo što radim i što se borim, to je za njih – rekla je jednom prilikom Zorica koja ima savršen odnos sa sinovima.

Ana Bekuta

Ana Bekuta, svog nasljednika Igora Polića rodila je kao gimnazijalka, u 17. godini, a kako se rano ostvarila kao majka prolazila kroz teške trenutke.

-U sedamnaestoj godini imala sam zdravu i zrelu odluku da rodim dijete, šta god da se desi na ovom svijetu. Bila sam maloljetna, odnosi u porodici, selu, okolini nisu bili sjajni. Da bi se stanje sredilo i smirilo, dala sam Igora u dom u Zvečanskoj ulici. Ostao je tamo osam i po mjeseci, ja sam odlazila svakih deset dana da ga vidim i vraćala se. Kad sada pričam o tome, kao da pričam o nekom drugom, ta osjećanja su negdje potisnuta. Tek kada se sredilo stanje u porodici, kada su na moje insistiranje roditelji pristali da dođem s Igorom kući, dovela sam ga. Bio je maj, u septembru sam napunila osamnaest godina. Igor je, naravno, postao miljenik porodice, a ja sam u sedamnaestoj godini sazrela. Moje djevojaštvo nije postojalo, zamjenile su ga pelene i briga o djetetu. Bila sam, što bi klinci danas rekli, utripovana, nezreli oboje i ta veza nije rezultirala brakom – ispričala je svojevremeno Ana.

(express/alo)

Izvor

Izdvojeno

Vijesti

Jeziv zločin u Tuzli koji je počinio Mujaga Čičkušić, ubivši suprugu Amelu i dvoje djece, pa sebe skokom za zgrade i dalje izaziva nevjericu...

Vijesti

Ovo je Amela Čičkušić koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece sjekriom ubio muž Mujaga Čičkušić. Amela je radila kao medicinska sestra na...

Vijesti

Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega...

Biznis

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH krenulo je u proces otkupa zemljišta na trasi buduće dionice autoputa između Tuzle i Orašja. Podsjetimo da je riječ...