fbpx
Vijesti

OVAKVOG TONIJA NIKADA NISTE ČULI: “Ima nešto” je izlazak iz zone komfora

Tony Cetinski, čovjek koji pomiče muzičke granice svojim nastupima, maestralnim izvedbama te zavidnim vokalom, ne libi se izlaska iz komfor zone kad je u pitanju i sama muzika, pa nam donosi pravo osvježenje novim singlom ‘Ima nešto‘.

Brzi ritam i energičnost savršeno opisuje duh i srce muzičara koji nikada ne miruje te vječito sa svojom ekipom radi na nečemu novom i drugačijem. Tako je udružio snage s poznatim autorom Nenom Ninčevićem s kojim je već sarađivao i koji potpisuje ovoga puta tekst.

Ipak, jedna nova, svježa saradnja s Branimirom Mihaljevićem zaslužnim za muziku, aranžman i produkciju, Tonyja je posebno obradovala.

-Često poželim izaći iz svoje komfor zone, a upravo ova nova pjesma ‘‘Ima nešto‘‘ je eklatantan primjer za to. Volim ritam i atmosferu koju ova priča ima, a i jako mi je drago što sam započeo saradnju s još jednim od naših domaćih autora, Branimirom Mihaljevićem. Cijeli proces stvaranja pjesme, nastao je u njegovom studiju, gdje smo se svi zajedno super zabavili i zasigurno napravili neke nove i lijepe uspomene.

Sam spot je moderan, a opet nosi crtu idealnosti, sve kao jedna najava nekog malo drugačijeg, dosad neviđenog Tonyja.

Kako sam tekst govori, ima nešto, nešto što nas unatoč razlikama i životnim poteškoćama spaja, a ogleda se u prikazu povezanosti ljudi u dobru, naročito kada stvari krenu nizbrdo. Nesvakidašnja pjesma, kao i spot za samog Tonyja bio je jedan veliki izazov, a kako sam kaže, uživao je u samom istraživanju novih zvukova i pomalo drugačijem pjevačkom pristupu.

(Express/ Jutarnji.hr)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima