fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

Otvoreni Balkan je odlična ideja, može poboljšati uslove života u BiH

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Admir Čavka smatra da je Otvoreni Balkan odlična ideja, te da će je ubrzo uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu prezentovati jedna nevladina organizacija. 

Čavka je pozvao probosanske stranke da pristupe ovom projektu koji je, kako kaže, dočekan na nož.

– Dočekan je na nož, prvenstveno ovdje u Sarajevo, jer nikada nismo dobili prave informacije, koliko investicija donosi, koliko će ljudi zaposliti – rekao je Čavka gostujući u Danu uživo N1.

Otvoreni Balkan nije ideja o Srpskom svijetu

On je odbacio navode da se iza ideje “Otvoreni balkan” krije ideja o Srpskom svijetu.

– To su čiste gluposti. Kako može biti Velika Srbija kada učestvuje Albanija, kada u tom projektu, ako ćemo brojati krvna zrnca muslimana, Bošnjaka, nego Srba – pojasnio je Čavka.

On je dodao da će predstavnici jedne nevladine organizacije sa čelnicima američke ambasade prezentovati projekat “Otvoreni Balkan”, što nije uradilo Vijeće ministara već dvije godine.

– Pozivam sve, stranke, probosanske, koje žele da se bave ovom pričom, da zajedno uđemo u ovom pričom. Imamo snažnu podršku američke administracije – rekao je Čavka koji ne želi da BiH ostane crna rupa na Zapadnom Balkanu.

Neophodno smirivanje nacionalnih tenzija

Čavka dodaje, da je to tema koja može da poboljša uslove života u BiH, i da društvo izvuče iz, kako kaže, crnih tema.

Komentarišući poziv predsjednika Srbije da se predstavnici RS vrate u institucije, Čavka pita, ko će nadoknaditi šest mjeseci u kojima institucije nisu radile.

– Loše je da imamo Aleksandra Vučića, koji jeste veliki lider u regionu, ali koji na žalost upravlja procesima. To je isto kao da mi pošaljemo gospodina Džaferovića da rješava problem u Istočnom Sudanu – mišljenja je Čavka koji je poručio da je neophodno da dođe do smirivanja nacionalnih tenzija.

Više o temi Admir Čavka

Izvor

Možda vam se sviđa

Vijesti

Na vrijeme u Bosni i Hercegovini u naredna dva dana djelovaće ciklona s centrom iznad Jonskog mora, a od srijede slijedi dominacija anticiklone sa...

Vijesti

Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini nije bila obaviještena o dolasku parlamentaraca te zemlje 9. januara na obilježavanje neustavnog dana Republike srpske u Banjoj...

Vijesti

Na društvenim mrežama pojavio se snimak muškaraca koji su na Vracama jučer razbili ploču postavljenu u čast ratnog zločinca Ratka Mladića. Na snimku koji...

Sport

Počele su kvalifikacije za prvi ovosezonski Grand Slam, nastupilo je i troje bh. temisera. Damir Džumhur je bez većih problema bio bolji od domaćeg...