Povežite se sa nama

Stranke

Oštro pismo ljekara Opće bolnice: Centri moći matematičkim inžinjeringom preuzimaju Ljekarsku komoru FBiH

Objavljeno

-

Ljekari Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” jutros su održali sastanak na kojem je bila glavna tema izbor delegata za Izbornu skupštinu Ljekarske komore FBiH koja je zakazana zakazana u za subotu, 10.10.2020. u Zenici.

Oni su uputili oštar protest zbog načina na koji se sv odvija.

“Svi ljekari u kantonu Sarajevo kojih ima oko 1650 i koji su svi članovi Ljekarske komore KS i koji uredno plaćaju članarinu nisu ni na koji način konsultovani o prijedlozima za delegate, a to pravo im pripada po svim pravnim aktim Ljekarske komore,odnosno pravo da biraju i da budu birani. Naprotiv određena grupa ljekara koncentrisana oko određenih centara moći i UO Ljekarske Komore KS dala je sebi za pravo da bira prvenstveno podobne i poslušne ljekare bez konsultacije sa članstvom, koji će bespogovorno izvršavati njihove naloge, te matematičkim inžinjeringom i preglasavanjem postići zadane ciljeve. Cilj je da se ovlada tijelima Federalne Ljekarske Komore, a nakon toga i da se ovlada ingerencijama koje ima Federalna Ljekarska Komora, odnosno discipliniziraju ljekari koji imaju drugačije mišljenje.

Ista grupa ljekara je na isti način izvršila nasilno preuzimanje Ljekarske Komore Kantona Sarajevo grubim pravnim nasiljem i kršenjem akata Ljekarske komore KS, prvenstveno Statuta i Pravilnika o izboru tijela Ljekarske komore što je dokazano presudom Općinskog suda u Sarajevu od 06.09.2019. kojom se poništavaju akti doneseni na izbornoj Skupštini jer je održana na nezakonit način i na koju je podnesena žalba koja do današnjeg dana nije riješena.

Mi ljekari, Opće Bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ ne pristajemo i nikad nećemo pristati na ovakvu bahatu demonstraciju sile i borićemo se svim dozvoljenim sredstvima za uspostavljanje vladavine prava u skladu sa demokratskim civilizacijskim tekovinama.

Pozivamo sve kolege širom FBiH, posebno naše kolege u drugim zdravstvenim ustanovama Kantona Sarajevo, da se na sličan način izjasne o pojavama koje su na sceni ovih dana u ljekarskoj komori KS kada je u pitanju predstojeća izborna skupština Federalne ljekarske komore”, naveli su u svom saopćenju.

Kako je Raport ranije pisao, “ljkeri okupljeni oko određenih centara moći” su oni koji su okupljeni oko Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Naime, ova grupa nasilno je preuzela Ljekarsku komoru Kantona Sarajevo, zbog čega postoji prvostepena presuda Općinskog suda u Sarajevu, a sad pokušavaju preuzeti u Federalnu komoru.

Cilj je napraviti vertikalu kako bi ova grupa mogla kažnjavati i oduzimati licence nepodobnim ljekarima, kakav je npr. Ismet Gavrankapetanović.

Po pravilnicima, Ljekarska komora KS može pokrenuti postupak oduzimanja licence, ali takvu odluku mora potvrditi i Federalna komora, koja trenutno nije pod kontrolom Sebije Izetbegović.

Raport je prije nekoliko sedmica upozorio da se priprema scenario preuzimanja Federalne komore upravo tako da se mimo pravila imenuju delegati u Izbornu skupštinu, koja bi onda izabrala podobnog predsjednika Ljekarske komore FBiH.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Stranke

Šta je Sarajlić radio s dokazima pa ga Tužilaštvo BiH želi kazniti

Objavljeno

-

Od

Jedini koji se pojavio jeste Asim Sarajlić, koji je svjedok u ovom predmetu, a koji je ranije saslušan u Tužilaštvu BiH.

Današnje ročište je trajalo oko dva sata a razmatrala se kazna Sarajliću zbog određenih dokaza iz predmeta u kojem se istražuje famozna nabavka 100 respiratora iz Kine.

Ročište je zatvoreno za javnost upravo zbog zaštite Sarajlića i da informacije ne bi curile u javnost.

Nezvanično saznajemo, da se kazna Sarajliću traži zbog određenih mahinacija mobilnim telefonom i određenim pinovima.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Stranke

Uhljebljavanje u devedesetoj minuti: Direktor ZOI-ja raspisao konkurs za 4 pozicije. I sam za sebe

Objavljeno

-

Od

Vršilac dužnosti direktora KJKP ZOI ’84 Edis Baković raspisao je konkurs 27. septembra za četiri ključne pozicije u ovoj kompaniji, od kojih su tri na neodređeno vrijeme. Konkurs za tri osobe raspisan je dan prije uvođenja moratorija za zapošljavanje i imenovanje u Kantonu Sarajevo, a za jednu, na dan uvođenja moratorija.

Konkurs je još uvijek aktuelan iako je zaključkom Skupštine KS naređeno obustavljanje i poništavanje svih konkursnih procedura koje su u toku.

Još jedan apsurd jeste da je Baković, koji je v. d., raspisao konkurs za imenovanje direktora ZOI 84, odnosno sam za sebe.

Zbog svega toga, kako saznajemo, Antikorupcionom timu Kantona Sarajevo poslana je prijava protiv direktora ZOI-ja.

Također, prema informacijama Raporta, već se zna ko će biti uposlen na pozicijama za koje je raspisan konkurs: Vasvija Salihović (koordinator), Senad Dreković (služba unutrašnje zaštite), Minela Bučan (Finansije), Riad Agić (sekretar).

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije