fbpx
Vijesti

Oslobođenje – Šta je sa bh. građanima u Maroku?

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je da trenutno nema informacija o bosanskohercegovačkim građanima pogođenim zemljotresom u Maroku.

– U slučaju potrebe, građani BiH se mogu obratiti Ambasadi BiH u Madridu, Kraljevina Španija, na broj telefona +34915750870 ili putem e-maila na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., naveli su iz MVP BiH putem zvaničnog naloga na platformi X.

Dodaju i to da je potrebno navesti ime, adresu u BiH, broj pasoša BiH, lokaciju u Maroku i potrebne kontakt podatke za pomoć.

– Dodatno, za dalju podršku se možete obratiti Ministarstvu vanjskih poslova BiH putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., naveli su iz Ministarstva.

Podsjetimo, najmanje 632 osobe su poginule, a 392 povrijeđene u snažnom zemljotresu koji je sinoć pogodio Maroko. Smrtni slučajevi u zemljotresu magnitude sedam zabilježeni su u više regiona, uključujući provincije Al Hauz i Marakeš, kao i gradove Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Maroka.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima