fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

Oslobođenje – SNSD u Sarajevu zapošljava i povećava budžet institucija BiH (?!)

Aleksandra Pandurević, član GO SDS, komentarisala je prijedlog budžeta institucija BiH za 2022., godinu koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, a o kojem će se PS BiH izjasniti iduće sedmice, poručivši da je on demaskirao politiku laži i obmana SNSD-a.

– Još se nije osušila tinta na zaključcima SNSD-a o vraćanju nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza i pravosuđa, a Zoran Tegeltija i Milorad Dodik stavili su svoj potpis na zapošljavanje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH su povećali budžet za 19 miliona КM. Tako je budžet institucija BiH za 2022. godinu u potpunosti demaskirao politiku laži i obmana SNSD-a. Dok u Banjaluci pričaju o vraćanju nadležnosti i jačanju Republike Srpske, u Sarajevu revnosno grade i učvršćuju ono što ‘vraćaju’ – poručila je Pandurević.

‘Кako Dodik i SNSD ‘ukidaju’ Oružane snage BiH, UIO i VSTV, dodaje dalje, govori njihov nikad veći budžet.

– Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona КM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion КM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona КM, Sud BiH sa 2,4 miliona КM, a Tužilaštvo BiH sa 1,7 miliona КM – navodi Pandurević i dodaje da je do kraja godine planirano zapošljavanje 1.300 lica u institucijama BiH.

Podsjeća da za vrijme kada je SDS bio vlast u Vijeću ministara, budžet institucija BiH nije povećan ni jedan fening.

– Zapošljavalo se samo na upražnjena radna mjesta kada neko ode u penziju ili da otkaz. Zoran Tegeltija i Milorad Dodik pak ove godine predlažu povećanje budžeta institucija BiH za 77 miliona КM, dok su ga prethodne dvije godine povećali za 61 milion КM. Dakle, rezultat trogodišnje vlasti SNSD u Sarajevu jeste povećanje budžeta institucija BiH za 138 miliona КM i hiljade novih zaposlenih’ – ističe Aleksandra Pandurević, prenosi BN.

Dok u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako kaže, režim manipuliše građanima bacajući parole ”vojsko i carinici voljno”, u institucijama BiH najviši funkcioneri Republike Srpske prave nikada jače Oružane snage i UIO.

– Vrlo lako se sa svojim partnerima iz Federacije dogovore o većem budžetu, predizbornim zapošljavanjima, samo ne mogu da se dogovore da urade nešto korisno za ovaj narod, da smanje akcize na gorivo – zaključuje Pandurević.

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...