fbpx
Vijesti

Oslobođenje – “Rukavica u lice” Dodiku nakon prijetnji

Saša Magazinović, šef Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu BiH, podržao je inicijativu člana Predsjedništva BiH koji je uputio zahtjev Pravobranilaštvu BiH u kojem traži informaciju o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se tiču državne imovine.

Bećirović je, u tom kontekstu, kazao kako je imovina BiH svetinja i da Dodikove prijetnje to ne mogu promijeniti

Njegove izjave i inicijativa poprilično su zasmetale predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je zbog toga javno zaprijetio Bećiroviću poručivši mu “neka dođe ovdje prošetati pa da vidi kako će se provesti”.

Magazinović je stao zaštitu svog stranačkom kolege kazavši da oni koji znaju da su upravu ne reaguju onako kako je danas reagovao lider SNSD-a.

Usput je Dodiku poručio da će uskoro doći u Banju Luku.

– Podržavam opravdani zahtjev člana Predsjedništva BiH Dr. Denis Bećirović Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine. Ovaj zahtjev je izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja. Ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je posebna tema.

“Ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći”, rekao je Dodik za Srnu.

Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banjaluku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli, rekao je Magazinović.

Izvor

Oznake: ,

Možda vas zanima