fbpx
Vijesti

Ošamario i vrijeđao policajca jer su ga uhapsili

Policajac je zadobio povredu za sada neutvrđenog stepena, navode iz Tužilaštva HNK-a i ističu da je predložilo Sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo

Općinski sud u Čitluku odredio je pritvor 61-godišnjem Gordanu P. (61) jer je udario šamar policajcu dok mu je skidao lisice u policijskoj stanici i to nakon što je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom lokalu u Čitluku.

Ova odluka Suda uslijedila je nakon prijedloga Kantonalnog tužilaštva HNK-a koje osumnjičenog tereti za krivično djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti. On se tereti da je 3. septembra 2023. godine u večernjim satima narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu The Pub u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u taj objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk.

– Po njihovom dolasku Gordan P. ih je verbalno vrijeđao, pa su ga uhapsili i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati. Dok mu je policijski službenik A. B. skidao lisice, napao ga je i otvorenim dlanom ruke udario u lijevo oko. Policajac je zadobio povredu za sada neutvrđenog stepena, navode iz Tužilaštva HNK-a i ističu da je predložilo Sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža. 

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima